24. dubna 2016 • 19:52

United rozhodli v nastavení, ve finále poháru vyzvou Crystal Palace

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru United postoupili po devíti letech do finále Anglického poháru. Nad Evertonem zvítězili svěřenci trenéra Louise van Gaala 2:1, rozhodující gól ve Wembley vstřelil Anthony Martial v třetí nastavené minutě.



Manchester se dostal do vedení po Fellainiho gólu z 34. minuty a po změně stran přečkal penaltu, kterou De Gea Lukakuovi vyrazil. Překonal ho až v 75. minutě jeho vlastní spoluhráč Smalling, který ve skluzu nedokázal odvrátit centr Evertonu mimo branku.

V nastavení si ale mezi stopery naběhl Martial a přiblížil United k prvnímu zisku poháru od roku 2004. O druhém finalistovi rozhodne nedělní zápas Watford - Crystal Palace.

Semifinále fotbalového Anglického poháru:

Everton - Manchester United 1:2
Branky: 75. vlastní Smalling - 34. Fellaini, 90.+3 Martial.

Crystal Palace si poradil s Watfordem

Fotbalisté Crystal Palace uspěli v semifinále Anglického poháru a po výhře 2:1 nad Watfordem si podruhé v historii zahrají finále. Jejich soupeřem bude 21. května Manchester United, který v sobotu vyřadil Everton.

Crystal Palace do semifinále v londýnském Wembley skvěle vstoupil, už v šesté minutě se po rohovém kopu prosadil Yannick Bolasie. Watfordu se podařilo vyrovnat hned na začátku druhého poločasu, kdy se také po rohu trefil Troy Deeney.

Nerozhodný stav ale vydržel jen pět minut, v 61. minutě se o rozhodující gól semifinále postaral Connow Wickham. Vyrovnání měl v nastaveném čase na noze Adlene Guedioura, ale mířil těsně vedle.

Crystal Palace si zahraje teprve druhé finále FA Cupu, v roce 1990 stejně jako letos narazil na Manchester United. Finále se tehdy v případě nerozhodného výsledku opakovalo, po úvodní remíze 3:3 uspěli v druhém zápase United a díky výhře 1:0 získali první trofej pod vedením Alexe Fergusona.

David De Gea předvedl klíčový zákrok při pokutovém kopu
David De Gea předvedl klíčový zákrok při  pokutovém kopu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud