Jan Podroužek
6. května 2016 • 17:10

Kalas před „českým“ bojem o Premier League: O čem se baví se Skalákem?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Buď on, nebo Jiří Skalák. V týmové řeči, buď Middlesbrough, nebo Brighton. Druhou anglickou ligu v sobotu zavře poslední kolo, v němž jde o druhého přímého postupujícího do Premier League. A dva Češi si to o tenhle doslova miliardový flek rozdají ve vzájemné bitvě. Český obránce Tomáš Kalas samozřejmě věří, že jako šťastnější z pikantního souboje vyjde on.



Vidina vyhnout se zrádnému play off je společně s účastí v Premier League velká motivace, že?
"To je jasný. Jde o zbytečných dvacet dní navíc, ale i to play off má svou váhu, protože i přes něj vede do Premier League cesta. Jenže o tři zápasy a těch dvacet dní složitější. Takže když si člověk může vybrat, jde radši přímo." (smích)

No aby ne, ale nejste na sebe v Middlesbrough trošku naštvaní, že jste postup už asi mohli mít, nebýt zbytečných zaváhání v předchozích zápasech? Třeba s Ipswichem doma 0:0...
"To se tak nedá brát. Máte v tom spojených spoustu věcí dohromady. Třeba bychom porazili Ipswich, ale nevyhráli bychom šest zápasů v řadě. Neměli devět čistých kont v řadě... Je lepší brát to tak, jak to je. A stejně, kdyby nám někdo před sezonou nabídl, že budeme hrát poslední zápas o přímý postup doma s Brightonem, tak to každý hned podepíše a na zbytek papíru se ani nebude dívat."

Co trenér Aitor Karanka? Už je mezi ním a týmem všechno urovnané? V minulosti byly spory, dokonce vůbec netrénoval jeden zápas...
"Jo, všechno už je nějakou dobu v pohodě. Je pravda, že některé věci se nezapomínají, ale i on nám hráčům určitě některé věci nezapomene. Všechno ostatní je v pohodě a jedeme normálně tak, jak jsme si to na začátku sezony rozjeli. Byla by chyba, kdybychom to společně nedotáhli do šťastného konce."

Čelo druhé anglické ligy

1. Burnley 45 25 15 5 69:35 90
2. Middlesbrough 45 26 10 9 62:30 88
3. Brighton 45 24 16 5 71:41 88
4. Hull 45 23 11 11 64:34 80
5. Derby 45 21 15 9 66:42 78

Prý by s vámi Middlesbrough podepsalo v případě postupu smlouvu, byl byste definitivně jeho hráč. Je to pravda?
"To víte o něco víc než já. (smích) Nevím, ani jsem to nikde nečetl, ale záleželo by na tom, jak by se situace po sezoně vyvíjela. Podpisu bych se ale určitě nebránil, mám to tady rád, jsem tu už docela dlouho. Do toho kdyby se povedla Premier League..."

Vy ale o sestavu hodně bojujete, místo zdaleka nemáte jisté.
"Taky zadarmo by si toho člověk vůbec nevážil. (smích) V pohodě hrát, bez tlaku, smlouva... Je ale pravda, že někdy je frustrující, když odehrajete dobrý zápas a další nehrajete. Pořád to ale svádím na to, že je tu miliarda zápasů a je dobře, když se zátěž rozloží. Navíc tu hraje nejlepší stoper v lize, dá se to pochopit."

Co pozice pravého beka?
"I tam má trenér svého hráče, kterému se daří. Jak se říká, pořád musím být poctivý a trpělivý a až dostanu šanci, nepustit už druhé do sestavy. Kdybychom postoupili do Premier League, nepředpokládám třeba, že tam udržíme devět čistých kont jako tady, trenér třeba bude mít víc důvodů rotovat sestavou, bude víc šancí pro obránce i útočníky."

Budete hrát teď proti Brightonu?
"Netuším. Sestavu se dozvídáme až pár hodin před zápasem."

Berete, že je zápas pro vás víc okořeněný, když za soupeře nastupuje váš krajan Jiří Skalák?
"Já bych to neviděl nijak pikantní ani z jedné strany. Oba si navzájem přejeme, abychom postoupili, jeden z nás půjde přímo, to je jasné, pak budeme přát druhému, aby se dostal výš přes play off."

To je milé. Bavíte se spolu o sobotním zápase?
"Bavíme se často, ale těžko vám tu budu vykládat, co všechno si říkáme. V kontaktu jsme, třeba před časem jsme si přáli, abychom mohli spolu uhrát remízu, která by stačila na přímý postup nám oběma, ale to byla moc pohádková verze a už je jasné, že to nevyjde. Došlo to až sem a samozřejmě si vzájemně poblahopřejeme k úspěchu a budeme se podporovat v play off."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud