11. května 2016 • 11:19

Drama v autobusu United! Fanoušci útočili, hráči padli do uličky a řvali

Autor: pta, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle bylo nečekané drama mimo hřiště! Fotbalisté Manchesteru United museli včera spolknout nejen hořkou porážku 2:3 při utkání na půdě West Hamu. Pořádně horké chvilky prožili hvězdy už cestou na utkání. Jejich autobus fanoušci soupeře před stadionem.



V klidu se soustředit na důležitou bitvu v Premier League? Tohle nebylo hvězdami nabitému týmu Manchesteru United dopřáno. Fanoušci West Hamu zasypali jejich autobus lahvemi a kameny a rozbili boční sklo. Fotbalisté se přesunuli do uličky mezi sedadla.

Videa natočená na mobilní telefon záložníkem Jessem Lingardem a dalšími hráči ukazují, jaká atmosféra panovala uvnitř. Je slyšet nadávky, výkřiky a vidět hráče, jak na sebe leží naskládaní v uličce. Výkop zápasu byl opožděný kvůli násilným scénám o 45 minut.

Hvězdy Manchesteru United se přesunuly do uličky
Hvězdy Manchesteru United se přesunuly do uličky

Ačkoliv policie nikoho kvůli výtržnostem nezatkla, incident bude mít dohru. Fanoušci West Hamu, kteří se na nich podíleli a budou identifikováni, dostanou doživotní zákazy vstupu na stadion. Londýnský celek o tom informoval v prohlášení na klubovém webu.

"Budeme úzce spolupracovat s policií, abychom identifikovali viníky a dali jim doživotní tresty," uvedl West Ham, pro který byla výhra 3:2 nad United posledním zápasem na stadionu Upton Park. Od nové sezony bude totiž hrát na Olympijském stadionu.

"Záběry jsou všeříkající," uvedl trenér United Louis van Gaal. Nizozemský kouč také připomněl, že něco podobného se jeho týmu stalo i před pár týdny před zápasem s Tottenhamem.

Tehdy ale United dorazili na zápas pozdě kvůli tomu, že jejich autobus zůstal v dopravní zácpě. "Už podruhé jsme v Londýně museli začít později, ale tentokrát jsme aspoň dostali víc času na přípravu," dodal. "Nebylo to příjemné a na hráčích se to bezesporu podepsalo," dodal po zápase, který jeho týmu výrazně zkomplikoval boj o Ligu mistrů.

VIDEO | Jak to vypadalo v autobusu Manchesteru United?

2703610:gallery:true:true

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud