18. července 2016 • 22:03

Zlatan uzemnil legendu United: Stanu se bohem Manchesteru

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V dresu Manchesteru United ještě nekopl do míče, přesto se v anglickém klubu nemluví o nikom jiném. Zlatan Ibrahimovic přichází na Old Trafford jako jedna z největších hvězd fotbalového nebe. A také jedna z nejhubatějších. Když ho legendární Eric Cantona nazval "Princem Manchesteru," švédský kanonýr nesouhlasil. "Budu v Manchesteru Bohem," prohlásil 34letý bombarďák.



Zlatan na sklonku kariéry zkusí obrovskou výzvu. Poprvé se pokusí se zazářit i v Premier League, kde pod vedením José Mourinha obleče dres Manchesteru United. Na Old Trafford věří, že stejně jako jinde přinese švédská hvězda hlavní věc - góly, trofeje a tituly, tak jako v předešlých štacích.

Slova uznání má pro jednoho z nejlepších světových útočníků i legendární Eric Cantona, který ve 185 zápasech z United nastřílel 82 branek. Na Old Trafford se mu říkalo "Král" a francouzský útočník prohlásil, že Zlatan může být v United "Princem."

"Cantonu uznávám, vím, co řekl," svěřil se Zlatan švédskému listu Aftonbladet. "Ale já nechci být králem Manchesteru. Stanu se bohem Manchesteru," zareagoval sebevědomý šutér.

Ibrahimovic přichází do Manchesteru jako volný hráč poté, co mu skončila smlouva ve francouzském PSG. Všude, kde ve své hvězdné kariéře byl, získával velké tituly a patřil ke klíčovým hráčům.

"Mám pro Zlatana osobní vzkaz. Rozhodl ses pro červenou barvu. Je to nejlepší rozhodnutí, jaké jsi kdy udělal," řekl mu Cantona v uvítacím videu uveřejněném na Eurosportu. Doplnil to dalšími větami, kde zdůrazňoval, co hrát za Manchester United znamená.

"Ještě poslední věc. V Manchesteru může být jen jeden král. Když budeš chtít, můžeš být princem. A pokud budeš mít zájem, číslo sedm je tvoje. To je můj dárek pro Tebe na uvítanou. Král je pryč. Ale dlouhý život pro prince!" prohlásil v závěru své řeči Cantona, který se proslavil prácě se sedmičkou na zádech. V Manchesteru ji pak mimo jiné nosil i Cristiano Ronaldo.

Ibrahimovic by se svými novými spoluhráči měl tento týden začít trénovat. Ještě ale není jisté, jestli bude v Mourinhově výběru už pro předsezonní kemp do Číny.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud