15. srpna 2016 • 09:40

Guardiola v City odstavil Harta. Ve hře je posila z Barcelony

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odtrénoval na Ostrovech první zápas a okamžitě rozpoutal velký rozruch. Španělský trenér Manchesteru City Pep Guardiola nechal v prvním ligovém utkání se Sunderlandem (2:1) pouze na lavičce náhradníků dlouholetou jedničku Joea Harta a do branky postavil dvojku Willyho Caballera. Jedná se o konec Harta v City? „Šanci hrát má – každý v týmu má šanci,“ odvětil suše španělský kouč na dotaz, zda je anglický reprezentační brankář odepsaný.



Dlouho se o tom před startem nové sezony spekulovalo. Joe Hart už nebude jedničkou Manchesteru City, příchozí trenér Pep Guardiola si přivede nového brankáře. První spekulace se v úvodním utkání proti Sunderlandu potvrdila, druhá je teprve ve fázi jednání.

„Willy (Caballero, pozn. autora) byl dobrý v přípravě -  fakt hodně dobrý. Dnes mě přesvědčil, že jeho zařazení do sestavy bylo správné a líbí se mi jeho osobnost. Proto jsem vybral do branky jeho,“ vysvětlil Guardiola, proč se Hart, který patří do branky City od roku 2007 (s výjimkou sezony 2009/10 pozn. autora), objevil jen mezi náhradníky.

Ani samotný Caballero nečekal, že by se mohl do branky postavit. „Byl jsem opravdu překvapený, ale snažil jsem se si to užít,“ uvedl argentinský brankář.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Sunderland 2:1. Guardiolovu premiéru rozhodl vlastní gól
Video se připravuje ...

Co však doopravdy rozhodlo proti Hartovi? Guardiola se netají tím, že brankář v jeho mužstvu musí být jakýmsi dalším hráčem z pole. Musí mít skvělou kopací techniku, číst hru a podílet se na rozehrávce. Tak jako tomu bylo například v Bayernu Mnichov, kde byl neodmyslitelnou jedničkou Manuel Neuer, který nároky katalánského kouče dokonale splňoval. To však není případ 29letého anglického reprezentačního brankáře.

Ačkoliv je zřejmé, že Hart ve svém věku už těžko dožene prvky, které se od něho žádají, na Ostrovech jej přesto brání a nechtějí předem odepisovat.

„Asi se přes noc nestane Manuelem Neuerem či Franzem Beckenbauerem, ale bude na tom pracovat. Neodepisujme ho předem,“ mínil fotbalový šéfredaktor deníku The Times Henry Winter. „Hart v této pozici už jednou byl a stejně se do branky vrátil,“ připomněl sezonu 2009/10, kdy v brance City působil Shay Given a Hart zamířil na hostování.

Již delší dobu se mluví o tom, že má Guardiola vyhlédnutého jiného brankáře. Dlouho byl hlavním cílem Marc-André ter Stegen, který chytá za Barcelonu, to se však jeví nereálně. Nyní přišla britská média s dalšími variantami. První je brankář Sportingu Lisabon a čerstvý vítěz EURO ve Francii Rui Patricio, tou druhou další barcelonský brankář Claudio Bravo.

Joe Hart byl odsunutý mezi náhradníky
Joe Hart byl odsunutý mezi náhradníky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud