16. září 2016 • 15:13

Jak probrat Pogbu? Nesmí si hrát na Messiho, radí legenda United

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři odehrané zápasy, z toho dvě výhry, dvě prohry, nula gólů, nula asistencí. Taková je bilance Paula Pogby po návratu do Manchesteru United. Nejdražší hráč planety zatím úplně neroztáhl křídla a začíná poslouchat kritiku. "Měl by svou hru zjednodušit, snaží se až moc," hodnotil francouzského reprezentanta pro BT Sport Paul Scholes, legendární záložník Manchesteru United.



S nálepkou Posila za tři miliardy, nejvíc, co klub kdy do fotbalisty vrazil, se neběhá úplně snadno. Na startu své druhé éry v Manchesteru United právě tohle zažívá Paul Pogba .

23letý záložník se nebojí velkých výzev, na ohromný tlak je zvyklý od juniorských let. První čtyři zápasy v rudém dresu ale zatím nepředváděl sto procent toho, co umí a proč ho na Old Trafford za nekřesťanské peníze přiváděli zpátky.

Nejde o to, že by se v dosavadních zápasech v Anglii schovával. Spíš naopak. Pogba se možná snaží až moc. Za každou cenu chce urvat zápas sám, pouští se do zbytečně riskantních a náročných věcí, které jsou v konečném výsledku kontraproduktivní.

"Zdá se mi, že Pogba chce být na hřišti všude. S balonem toho dělá zbytečně moc," nabídl svůj názor Paul Scholes, dlouholetá ikona Manchesteru United. Pogba přitom není typem fotbalisty, co protančí kolem druhých a bude udivovat technickými finesami, sedí mu něco úplně jiného.

SESTŘIH Premier League: Manchester Utd. – Manchester City 1:2. Prestižní derby pro Guardiolu
Video se připravuje ...

"Snaží se přejít přes tři, čtyři hráče, zbytečně drží balon. Tohle není to, proč ho Manchester United kupoval. Měl by svou hru zjednodušit. Nepořídil si Messiho , který pokaždé obejde pět hráčů a zavěsí do šibenice. Koupil energického, silného záložníka, který dokáže kontrolovat balon," prohlásil Scholes.

Pogba by se podle něj měl vrátit ke způsobu hry, kterým si získal slávu a respekt v Juventusu. "Je velmi schopný. Dobře běhá, umí hrát dopředu. Když bude hrát na jeden, dva doteky, pošle míč Zlatanovi a poběží, nikdo ho neuhlídá. Má velkou rychlost i tempo," dodal Scholes.

Po prohře v Evropské lize na hřišti Feyenoordu (0:1) budou United napravovat výsledek v lize na hřišti Watfordu. Pogba by měl být znovu u toho a třeba uposlechne rady, které mu dal jeho zkušenější předchůdce.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud