Jonáš Bartoš
12. prosince 2016 • 16:55

Sólo i pád hvězdy United. Nepřihrál Zlatanovi a vyděsil Mourinha

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední dny v Manchesteru United patří jemu. Arménský záložník Henrik Mchitarjan rozhodl nedělní bitvu s Tottenhamem. Místo přihrávky volnému Zlatanovi Ibrahimovicovi vystřelil a přesně zacílil ve druhém zápase po sobě. Utkání mělo pro hlavní hvězdu smutný konec. Po nepříjemném faulu opouštěl hřiště na nosítkách a pořádně vyděsil trenéra Mourinha.



Mchitarjan nabral nejlepší formu od léta, kdy přestoupil z Borussie Dortmund. V těžké bitvě s Tottenhamem byl jediným střelcem utkání. Po půlhodině hry si naběhl do vápna na přihrávku za obranu, na nic nečekal a zakončil.

Arménský záložník vstřelil svou první branku v Premier League a užíval si pocity extáze. Trefil se ve druhém duelu, minulý týden po úžasdném sólu mířil přesně v Evropské lize.

Mchitarjan nabral obří sebevědomí. Proti Tottenhamu zvolil střelu, byť měl těsně vedle sebe úplně volného Ibrahimovice. A znáte to - naštvat Zlatana tím, že mu nepůjčíte balon, se může krutě vymstít.

Tohle ale nebyl ten případ. Švédský bombarďák byl naopak prvním gratulantem a hru sedmadvacetiletého rychlíka si moc užívá. "Je to výborný hráč. Doufám, že v tom bude pokračovat, a já vím, že bude. Jsem za něj super šťastný," chválil Zlatan svého parťáka už po zápase s Luhanskem.

Pro Mchitarjana ale nedělní šlágr neskončil dobře. V závěru utkání nabral u pravé lajny ohromnou rychlost a unikal hned dvěma hráčům Spurs. Obránce Danny Rose rozhodně nepatří k pomalíkům, ale proti zrychlení arménské motorky neměl šanci. Rose musel do skluzu a odnesl to Mchitarjanův kotník.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Tottenham 1:0. Rozhodl Mchitarjan
Video se připravuje ...

Tvrdou prací si vybojoval základní sestavu

"Když jsem ten zákrok viděl v televizi, byl jsem zděšený," připustil trenér Manchesteru United José Mourinho . "Je to škoda, protože vynechá zápasy ve své nejlepší formě, ale aspoň nám nebude chybět dlouho," dodal portugalský kouč.

Když Mchitarjana odnášeli na nosítkách, Mourinhovi ani fanouškům na stadionu nebylo vůbec dobře. Hrozilo, že rozjetý záložník vypadne ze sestavy na hodně dlouho.

Vyšetření ale dopadla pro hráče mnohem pozitivěji, než se v první chvíli zdálo. "Doufejme, že bude moct hrát už o Vánocích. Věříme, že je to možné. Ale když jsem ho viděl na nosítkách, myslel jsem si, že to bude mnohem závažnější," bál se Mourinho.

Mchitarjan překonal v United náročné období. První dva měsíce ho Mourinho přehlížel. Někdejší opoře Dortmundu nezbývalo nic jiného, než se kousnout a makat.

"Podobný průběh adaptace (na anglický fotbal) jsem zažil i u jiných hráčů. Koupili jsme ho proto, že jsem o to vedení klubu požádal, nevybral ho někdo jiný. Proto by pro mě bylo velice frustrující, kdyby se jeho přestup nevydařil," uvedl portugalský trenér.

Arménskému záložníkovi dal prostor i proto, že o místo v sestavě tvrdě bojoval. "Když nehrál, choval se jako skvělý profesionál. Jiní hráči by házeli vinu na trávník, počasí, trenéra, ... Ale Henrik zůstal klidný, zavřel pusu, opravdu tvrdě makal a čekal, až dostane příležitost," popsal Mourinho.

Té se Mchitarjan dočkal. A nejen gólem do sítě Tottenhamu dokázal, že do sestavy United právěm patří.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud