29. prosince 2016 • 11:23

Kaneův úlet, zakopl penaltu vysoko nad. Americký fotbal volá, smál se

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to zabiják od pána Boha, ale tu největší příležitost ve středu večer Harry Kane trestuhodně zahodil. Útočník Tottenhamu v ligovém duelu proti Southamptonu poslal pokutový kop až do horních ochozů St. Mary's Stadium. Smutnit ale nemusel. Přesně mířenou hlavičkou po centru z rohu ukončil čekání na gól a přispěl k výhře 4:1. „Až budou týmy v NFL hledat nového kickera, ať se podívají na můj zápas,“ vtipkoval pak po utkání 23letý útočník.



Krátce poté, co se kanonýr Spurs trefil po 344 minut trvající odmlce parádní hlavičkou po centru z rohu a otočil stav zápasu ve prospěch svého týmu, mohl přidat i druhý zásah z penalty.

Tu nařídil sudí Mike Dean, který je po celém světě profláknutý jako příznivec Tottenhamu. Již několikrát byl přistižen, jak při jeho zápase míval sklony slavit vstřelené branky londýnského celku. A lehce kontroverzní moment se mu nevyhnul ani ve středeční dohrávce 18. kola.

Po dlouhém sprintu dvojice Redmond, Alli, kdy domácí křídlo několikrát strčilo do mladíka Spurs nařídil pokutový kop a hráči Southamptonu ukázal červenou kartu. Zvláštní přitom bylo, že k očividnému faulu došlo mimo pokutové území.

SESTŘIH Premier League: Southampton - Tottenham 1:4, hosté otáčeli a drží se Arsenalu
Video se připravuje ...

Nicméně jeho rozhodnutí platilo a hostující Tottenham mohl navýšit své vedení na rozdíl dvou branek. K penaltovému puntíku se postavil jeho nejlepší střelec Harry Kane, ale míč poslal vysoko nad.

„Penalty v Premier League mi jdou. Znovu jsem poslal brankáře na jinou stranu, ale zato míč jsem kopnul někam na tribunu. Nejsem z toho zrovna nadšený,“ krčil rameny anglický reprezentant. Na svém twitterovém účtu už byl ale po vyhraném duelu uvolněnější. „Pokud nějaké týmy z NFL hledají kickera, ať se podívají na můj dnešní zápas,“ napsal Kane.

V dobré náladě byl po zápase také jeho spoluhráč Dele Alli. „Slyšel jsem, že Harry povídal něco o americkém fotbale. Jsem si jistý, že jestli tu byl nějaký trenér z NFL, tak si ho musel vyhlédnout!“ smál se Alli svému staršímu parťákovi.

Pak ale přepnul na vážnější notu. „Je to skvělý útočník. Na tréninku si pokaždé pošle brankáře na opačnou stranu a uklidí míč do branky. V jeho případě opravdu nepochybujete, že by penaltu nedal. Nestává se to často,“ bránil Kanea.

Anglického útočníka zradil drn v trávníku
Anglického útočníka zradil drn v trávníku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud