16. ledna 2017 • 14:58

Pogba to schytal! Hrál hůř než teenager, zaujal jen atakem a účesem

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Paul Pogba přestoupil do Manchesteru United, vyšel na rekordní tři miliardy korun. Výkony francouzského reprezentanta však zůstávají za očekáváním a 23letému fotbalistovi hrubě nevyšel ani nedělní domácí šlágr 21. kola Premier League s Liverpoolem (1:1). V něm spálil velkou šanci, rukou zavinil penaltu, která znamenala vedení Reds a navíc ve vápně ostře fauloval záložníka Jordana Hendersona. I kvůli tomu si ho fanoušci dobírají a na sociálních sítích ho za jeho výkon kritizují.



Vrcholem 21. kola anglické nejvyšší soutěže byl souboj mezi Manchesterem United a Liverpoolem. Bitva dvou tradičních klubů skončila remízou 1:1, kterou v závěru zápasu zachránil Zlatan Ibrahimovic. Švédský kanonýr společně se spoluhráči dotahoval ztrátu po proměněné penaltě Jamese Milnera, která byla nařízena ve 27. minutě právě po ruce Paula Pogby .

Pro francouzského legionáře se však nejednalo o jediný nepovedený moment zápasu. Už v 19. minutě dostal do běhu parádní pas od Henrika Mchitarjana a vzápětí mohl po zajímavém náběhu střílet z hranice velkého vápna. Pogba nakonec vystřelil přes obránce Liverpoolu k zadní tyči, jenže jeho pokus mířil vedle branky Simona Mignoleta.

Vrcholem Pogbova trápení byl moment, který zachytily televizní kamery ve 32. minutě utkání. Domácí borec si společně se spoluhráči nabíhal při rohovém kopu do vápna, kde ho natěsno strážil Jordan Henderson. Francouz ho ovšem chytil zezadu pod krkem a švihl s ním o zem. Právě tímto nepochopitelným zákrokem odstartoval vlnu nevole ze strany fanoušků.

Zákeřný zákrok Pogby na Hendersona ze 32. minuty

Někteří mu na sociálních sítích nadávají za surovou hru, jiní ironicky chválí United za nákup kvalitního wrestlera a další poukazují na jeho statistiky. Podle zápasových dat na analytickém webu Squawka.com dostal nejnižší hodnocení ze všech hráčů na hřišti a mnozí upozorňují třeba na to, že teprve osmnáctiletý Trent Alexander-Arnold z Liverpoolu rozdal na pravé straně obrany více přihrávek a na rozdíl od Pogby vytvořil alespoň jednu gólovou šanci.

Kritici si Pogbu dobírají i kvůli jeho vizáži. Extravagantní záložník si se svým účesem rád hraje a tentokrát na jeho ostříhané hlavě svítí žluté iniciály „PP“. Fanoušci Manchesteru United by byli jistě radši, kdyby zájem okolí vzbudily zejména dobré výkony jejich rekordně drahé posily.

Bývalý hráč Juventusu zatím spíše nahrává kritikům, kteří ho označují za „předraženou posilu“ a čísla jim dávají za pravdu. V dosavadních dvaceti ligových zápasech totiž nasbíral pouze čtyři góly a další dva přidal v šesti duelech Evropské ligy. I kvůli tomu se jeho tým nachází v Premier League až na šestém místě tabulky se ztrátou dvou bodů na pátý Manchester City.

Narážka na účes a zaviněnou penaltu Paula Pogby

Ruka Paula Pogby

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Liverpool 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud