Jakub Dvořák
7. března 2017 • 10:38

Pogba je Mourinhův problém za TŘI miliardy, kritizují ikony hvězdu United

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě, kdy se rozhodl vrátit z Juventusu do Manchesteru United, se z něho stal nejdražší fotbalista planety a zároveň jedna z nových ikon „rudých ďáblů“. Nálepku exkluzivního zboží však zatím Paul Pogba dostatečně nenaplňuje. Jeho výkony na Ostrovech budí rozpaky. „Sice stál téměř tři miliardy korun, ale ještě není zdaleka hotovým hráčem,“ řekl ve studiu Sky Sports legendardní záložník Chelsea Frank Lampard. Jamie Carragher se navíc přidal s tím, že francouzský fotbalista nemá disciplinu.



O tom, že se stal největší hvězdou Manchesteru United po boku Zlatana Ibrahimovice, nikdo nepochybuje. Letní přestupovou ságu kolem Paula Pogby sledoval celý svět až do jejího finále, kdy se 24letý záložník rozhodl pro comeback z Juventusu Turín, kam původně utekl právě z United, zpátky do klubu, ve kterém vyrůstal.

O výkonech, které Pogba na Old Trafford předvádí se, však vedou vášnivé diskuze. Opravdu je to hráč, který má hodnotu 120 milionů liber (necelé tři miliardy korun)? Mnoho britských expertů si tímto tvrzením není jisto.

„Není to hráč, který by rozhodl zápas, nebo ho zvrátil. Když má někdo cenovku tři miliardy, tak si o něm neustále říkáte, jaký hráč to musí být… Jenže on ještě nic nepředvedl. Má v sobě velký potenciál, ale největším problémem je právě přestupová cena,“ nabídl svůj pohled bývalý anglický reprezentant a záložník Chelsea Frank Lampard v televizním studiu stanice Sky Sports před včerejším zápasem Chelsea s West Hamem (2:1).

„Koho tak asi můžete koupit za tři miliardy? Suáreze , Ronalda , Messiho…,“ začal Lampard vyjmenovávat hráče top formátu, kteří střílí plno branek a rozhodují zápasy ve prospěch svého klubu. „Uvidíme v příští sezoně, zda se zlepší. Věřím, že to v něm stále je. Když utratíte tolik peněz, nechcete následně řešit miliardový problém. Jsem si jistý, že Mourinho ho vyřeší,“ uvedl Lampard.

Se Zlatanem Ibrahimovicem si Pogba rozumí, směrem do defenzivy už to tak valné není
Se Zlatanem Ibrahimovicem si Pogba rozumí, směrem do defenzivy už to tak valné není

Do vášnivé debaty o Pogbových kvalitách se pustil i další bývalý hvězdný hráč a nyní televizní expert Jamie Carragher, který zpochybňuje hráčovy špatné bránící vlastnosti. „Pohybuje se někde na hranici „tohle nestačí“ a schází mu disciplína,“ rýpla si někdejší ikona Liverpoolu.

„Co se týká bránění, je nezodpovědný. Naopak vám dodá fantastické pasy, ze kterých těží především Ibrahimovic, se kterým si Pogba na hřišti opravdu rozumí,“ dodal Carragher.

Se špatným plněním defenzivních úkolů vzniká problém i pro trenéra Josého Mourinha, který se Pogbovi snaží najít ideální pozici v sestavě. Jeho plánem bylo umístit Pogbu do dvojice s jedním z dua Carrick – Herrera. Podle Lamparda však k tomu nemá hvězda United předpoklady.

„Když José hraje na dva středové záložníky, tak po nich chce, aby především bránili, ale Paul nestíhá. Je všude pozdě. Na druhou stranu rozumím tomu, že když disponujete takovým hráčem, chcete ho za každou cenu mít v sestavě,“ dodal Lampard.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Bournemouth 1:1. Ibrahimovic nedal penaltu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud