18. dubna 2017 • 18:32

Skalák po oslavách postupu: Premier League jsem obětoval všechno

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S českou reprezentací vybojoval postup na EURO, v dresu Mladé Boleslavi si zahrál předkola Evropské ligy. Ale nic není na žebříčku Jiřího Skaláka výš, než postup do Premier League s Brightonem, který jeho tým potvrdil pondělní výhrou 2:1 nad Wiganem. „Obětoval jsem tomu úplně všechno,“ říká v rozhovoru pro Sport Invest český záložník, který na jih Anglie přišel v únoru 2016 a postup mezi ostrovní elitu pro něj byl prioritou. Oslavy, při kterých jej a jeho spoluhráče fanoušci doslova nosili po rukou, si náležitě užil.



Hráči Brightonu věděli, že potvrzení postupu není jen v jejich rukou, čekali ještě na to, zda rivalové z Huddersfieldu ztratí body proti Derby. Fanouškům se ale čekat nechtělo. „Bavili jsme se o tom, že když vyhrajeme, budeme čekat v šatně a sledovat zápas Huddersfieldu a pak to třeba společně oslavíme. Ale lidi to vzali do svých rukou a po závěrečném hvizdu vběhli na trávník. Bylo to neuvěřitelné, během třiceti vteřin bylo plné hřiště lidí,“ komentoval Jiří Skalák eufórii, která nastala po výhře Brightonu 2:1 nad Wiganem.

„Předoslavy“ nepřišly nazmar, Huddersfield s Derby remizoval a ta pravá sláva mohla vypuknout. „Jeli jsme s klukama vlakem do centra, lidi nás nosili po rukou ve vlaku, pak do města na ramenou. Fanouškům patří veliký dík, na tohle nikdy nikdo nezapomene,“ rozplýval se Skalák nad neuvěřitelnou atmosférou v jihoanglickém městě.

Jiří Skalák uprostřed davu fanoušků Brightonu ve vlaku
Jiří Skalák uprostřed davu fanoušků Brightonu ve vlaku

Vybojovat místo mezi nejlepšími týmy v Anglii, to byl cíl, který si Skalák vytyčil už při přestupu do Brightonu před rokem a čtvrt. Splněný sen staví ve svém žebříčku úspěchů nejvýš, nevadí mu ani to, že osobně neměl tu nejlepší sezonu. „Statistiky možná mohly být lepší, ale kdyby mi před sezonou někdo řekl, že to dopadne takhle, bral bych to všemi deseti,“ okomentoval záložník, který ve 30 ligových zápasech zaznamenal 6 asistencí a nevstřelil ani jednu branku. „Postupu jsem obětoval úplně všechno, hrál jsem pro tým. Možná na úkor sebe,“ dodal.

Velkou otázkou však zůstává, jestli Skalák, který na konci sezony zdaleka neměl jisté místo v sestavě, zůstane v Brightonu i v průběhu působení „racků“ v nejvyšší soutěži. „Bude záležet na tom, jak tým moc posílí, to se uvidí, až začne nová sezona,“ řekl hráč, který má v Brightonu smlouvu do roku 2019. „Samozřejmě věřím, že tu zůstanu, a do Premier League se strašně těším. Zápasy s těmi nejlepšími týmy vás strašně posunou dopředu,“ dodal optimisticky.

Ačkoli jej trenér Chris Hughton v posledních čtyřech kláních posadil jen na lavičku, fanoušky má Skalák rozhodně na své straně. Získal si je mimo jiné i veselou fotkou, kterou po bujarých oslavách přidal na Twitter. "Tohle může být moje nejoblíbenější fotka všech dob!" napsal jeden z fanoušků Brightonu k fotografii "strašáka" Skaláka oblečeného do vlajek v klubových barvách.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud