3. května 2017 • 13:10

Anglickou hvězdu policie odvezla na psychiatrii. Báli se, aby si neublížil!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý anglický fotbalový reprezentant a svého času nejmladší hráč, který naskočil do Premier League, Aaron Lennon byl zadržen policií kvůli psychickým problémům. Policii to umožňuje zákon, podle kterého mohou policisté osobu, jež by mohla ohrozit zdraví své či svého okolí, odvést z veřejného místa do bezpečí - domů, k rodině, do nemocnice či na policejní stanici. Třicetiletý záložník Evertonu, který už nějaký čas nehraje, skončil na psychiatrickém oddělení v nemocnici.



Aaron Lennon se měl v neděli v odpoledních hodinách pohybovat u rušné silnice ve městečku Salford poblíž Manchesteru. „Policie byla zavolána na místo kvůli obavám o mužovo bezpečí,“ uvedl policejní mluvčí.

Podle deníku The Sun policisté s Lennonem dvacet minut vyjednávali, než ho podle paragrafu 136 Zákona o mentálním zdraví zadrželi. Bývalý anglický reprezentant byl převezen do nemocnice na severovýchodě Anglie, kde jeho stav měli posoudit lékaři.

Rajnoch v pořadu Overtime: Profi sport je stres, hráči by měli procházet psychotesty
Video se připravuje ...

Everton oznámil, že Lennon podstupuje „léčbu nemoci spojené se stresem“. V případě paragrafu 136 může policie zadržet člověka i proti jeho vůli na 24 hodin, doba se případně může prodloužit, aby se po prohlídce na jednotce mentálního zdraví mohly naplánovat další akce.

Aaron Lennon nehrál od 11. února, v sezoně zatím naskočil pod manažerem Ronaldem Koemanem jen do 13 zápasů. Na začátku dubna pak kouč oznámil, že Lennon „není v takové fyzické kondici, aby mohl být součástí týmu“.

Českem nedávno otřásla smrt bývalého reprezentanta Františka Rajtorala, který v Turecku spáchal sebevraždu zřejmě právě kvůli psychickým problémům.

Plzeň - Dukla: V Plzni uctili památku Františka Rajtorala minutovým potleskem
Video se připravuje ...

Aaron Lennon v dresu Tottenhamu v zápase Poháru UEFA proti Slavii v roce 2008
Aaron Lennon v dresu Tottenhamu v zápase Poháru UEFA proti Slavii v roce 2008

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud