27. května 2017 • 11:32

Wenger pošle Čecha ve finále na lavičku. Je z toho zničený, píší v Anglii

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední velký zápas sezony. Fotbalisté Arsenalu se dnes pokusí ve finále Anglického poháru (ONLINE od 18:30) proti Chelsea získat prestižní trofej a vylepšit dojem ze sezony, v níž se nekvalifikovali do Ligy mistrů. Ve Wembley to ale bude podle všeho zápas, na který se brankář Arsenalu Petr Čech bude dívat z lavičky s ostatními náhradníky. Jak informují ostrovní média, trenér Arséne Wenger se nakonec rozhodl dát přednost v základní sestavě Davidu Ospinovi.



Je to poměrně nečekaný zvrat. Očekávalo se totiž, že Čech bude stát mezi tyčemi. Odchytal semifinále proti Manchesteru City, u Ospiny se hovoří o tom, že klub v letní přestávce opustí. Pro Čecha má takový zápas navíc speciální význam i kvůli tomu, že soupeřem Arsenalu je klub, s nímž vybojoval patnáct trofejí a strávil v jeho dresu deset let.

"Bude chytat Čech? Uvidíme," vyhýbal se Wenger dříve jasné odpovědi. Nyní se podle anglických médií rozhodl. "Čech je z toho zničený," informuje deník The Guardian.

Čechovo soužití s Ospinou vypadalo v této sezoně následovně: kolumbijský gólman nastupoval v Lize mistrů, Čechovi patřila Premier League, v Anglickém poháru odchytal první tři kola Ospina, ale čtvrtfinále proti Lincoln City (5:0) a semifinále s Manchesterem City (2:1) už hrál zase Čech.

Dodatečného dárku k 35. narozeninám, které oslavil minulý týden, se tak Čech zřejmě nedočká. "Každý den pracuju na tom, abych se udržel fit a díkybohu se na mně věk zatím nepodepsal. Zato stovky dalších zápasů mi přinesly spoustu zkušeností, které jsou k nezaplacení. Petr Čech v roce 2017 má výhodu, že je daleko zkušenější. Věřím, že to v sobotu potvrdím," tvrdil brankář na svých internetových stránkách. Wenger mu k tomu ale nedá příležitost.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Everton 3:1. Čech a spol. jsou bez Ligy mistrů
Video se připravuje ...

Petr Čech s rodinkou se loučí se sezonou Arsenalu. Na hřišti je s manželkou Martinou a dětmi Adélou a Damiánem.
Petr Čech s rodinkou se loučí se sezonou Arsenalu. Na hřišti je s manželkou Martinou a dětmi Adélou a Damiánem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud