Jakub Dvořák
27. července 2017 • 04:50

Brighton posiluje, Skalák je v klidu: Chci zůstat, i kdybych byl čtvrtý v řadě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již za necelé tři týdny vypukne nejsledovanější fotbalová soutěž na světě. Na fotbalové trávníky se vrátí anglická Premier League. Nováček z Brightonu bude doma hostit Manchester City s Pepem Guardiolou. Bude u toho i reprezentační záložník Jiří Skalák, který v kádru „The Seagulls“ bojuje o místo? „Chci zůstat. I kdybych byl třetí, čtvrtý hráč na pozici křídla,“ říká v rozhovoru pro iSport.cz.



Kvůli zranění na čas vypadl a nehrál. Když se uzdravil, byl tým z jihu Anglie v laufu. Návrat zpátky do sestavy nebyl jednoduchý. Dokonce vypadl i z reprezentační nominace Karla Jarolíma . Přesto byl Jiří Skalák v polovině dubna plný radosti. Klubu se po 34 letech podařilo postoupit mezi anglickou elitu a v nadcházející sezoně si to rozdá s Chelsea a spol.

Přítomnost 25letého fotbalisty však není jistá. „Uvidíme, jak se to v klubu vyvine. Pokud bych byl třetí, čtvrtý hráč v řadě na pozici křídla, pořád je to podle mě dobré. V Premier League člověk nikdy neví. Kdykoliv můžete dostat šanci a když se jí chytnete, tak hrajete jednu z nejlepších lig na světě,“ uvádí Skalák důvody, proč chce setrvat v kádru, i když by nepatřil mezi prvních jedenáct vyvolených.

Jenomže v současné chvíli se možnosti trenéra Chrise Hughtona rozšiřují. Z hráčů na soupisce z minulé sezony mohou hrát na křídle kromě Skaláka Anthony Knockaert, Solly March, Jamie Murphy.

Nově však Brighton posílil ofenzivní univerzál a velký talent Chelsea Isaiah Brown, který může operovat na kraji, na pozici „desítky“ či přímo v útoku. Dříve do klubu přišel Pascal Gross z Ingolstadtu, který měl v bundeslize velmi dobrá čísla, a i když se nejedná o klasického hráče na lajnu, tento post zvládne.

Jiří Skalák během letní přípravy v dresu Brightonu
Jiří Skalák během letní přípravy v dresu Brightonu

„Chci zůstat v klubu a rvát se o šanci. Hostování se může řešit třeba v lednu,“ stojí si za svým Skalák. „Dlouho jsem si přál zahrát si tuto soutěž, tak nechci najednou odcházet. Bylo by mi strašně líto, kdybych odešel hostovat, a nedejbože se někdo z kluků v záloze zranil, já byl pryč a klub by sháněl někoho jiného na mou pozici. To bych si hodně vyčítal,“ dodal.

Smlouva mu v Brightonu vyprší až za dva roky a vedení klubu už dokonce načalo otázku její prodloužení. Pokud by se však přeci jenom nedostal do finálního kádru Chrise Hughtona pro Premier League, nemusí zoufat. Podle jeho agenta Viktora Koláře má na anglickém trhu velmi slušnou vizitku.

„Minimálně v rámci druhé ligy by angažmá dostal. A i tam hrají mraky špičkových klubů s ambicemi a ta soutěž kvalitativně přeskakuje i některé první ligy,“ uvedl Kolář nedávno v rozhovoru pro Sport.

Velký rozhovor s Jiřím Skalákem o minulé sezoně, špatných statistikách i rozdílu v přístupu k tréninku najdete v srpnovém vydání magazínu Sport Góóól.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud