15. srpna 2017 • 08:50

Revoluční krok v Anglii. Kluby chtějí zkrátit letní přestupové období

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglické fotbalové kluby zvažují, že zkrátí letní přestupové období. Od sezony 2018/19 by tak mohlo končit ještě před začátkem nové ročníku Premier League. Podle britských médií by o tom měli zástupci dvaceti klubů z nejvyšší soutěže rozhodovat na zasedání 7. září.



V současnosti končí přestupní okno v Anglii 31. srpna, tedy téměř tři týdny po startu sezony. Většina klubů je však pro jeho zkrácení tak, aby skončilo týden před začátkem ročníku 2018/19. "Byly by to lepší, protože byste věděli, jaké hráče máte k dispozici pro první kolo," řekl trenér Swansea Paul Clement.

K prosazení změny je potřeba, aby pro ni hlasovalo 14 z 20 klubů Premier League. Zimního přestupového okna by se novinka nijak nedotkla, stejně tak by kluby z ostatních soutěží mohly nakupovat hráče z Anglie v souladu s vlastními uzávěrkami přestupových období.

Álvaro Morata po přestupu do Chelsea
Álvaro Morata po přestupu do Chelsea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud