17. září 2017 • 04:30

Noční můra obran. Před třemi roky natíral ulice, teď Jesus řádí za City

Autor: md
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledním ligovém kole to odnesl pěti góly Liverpool, v týdnu v rámci Ligy mistrů nizozemský mistr Feyenoord Rotterdam čtyřmi a v sobotu odpoledne londýnský Watford dostal dokonce šestibrankový příděl. Útok Citizens dělá z obran soupeřů trhací kalendář a lví podíl na tom má útočné duo Gabriel Jesus - Sergio Agüero.



Jihoameričané nastříleli společnými silami v posledních třech zápasech celkem devět gólů a v žádném ze zmíněných zápasů nevyšel nikdo z nich naprázdno. Naposledy Agüero zničil naděje domácího Watfordu na jakýkoli bodový zisk hattrickem a náležitě oslavil metu 200 vstřelených gólů v evropských soutěžích.

Argentinec zároveň vstřelil svůj šestý hattrick v Premier League, čímž se dostal na pátou pozici v historických tabulkách. Víc třígólových zápasů má na kontě už jen čtveřice Shearer (11), Fowler (9), Owen (8) a Henry (8).

SESTŘIH Premier League: Watford FC – Manchester City 0:6
Video se připravuje ...

Agüerův parťák z útoku, dvacetiletý Brazilec Gabriel Jesus, prožívá v posledních měsících naprostou pohádku, o které sní každý chudý kluk v Brazílii. Ještě před třemi lety si na ulici přivydělával natíráním a dnes je po pouhých 15 startech v Premier League hvězdou.

Gabriel Jesus ještě před třemi lety natíral ulice v Brazílii. Dnes je v Anglii hvězdouFoto Twitter.com

Ačkoliv ho na konci minulé sezony zbrzdilo vážné zranění, stejně se stihl ve zmíněných patnácti zápasech podílet na stejném počtu gólů City. Jedenáct jich sám vstřelil a čtyři připravil svým spoluhráčům. Zatím tedy bezpochyby dostává své přezdívce "nový Neymar".

Rozjetý vlak se zastavuje těžko a bude zajímavé sledovat, jak si svěřenci trenéra Pepa Guardioly povedou dál. V domácí soutěži ztratili pouze dva body za domácí remízu 1:1 s Evertonem a v následujícím kole je čeká další londýnský celek - Crystal Palace. Eagles se však po pěti odehraných zápasech krčí až na úplném chvostu tabulky se skóre 0:8.

Nepomohl ani vyhazov ex-trenéra Ajaxu Franka de Boera po pouhých čtyřech odehraných kolech. Naposledy Crystal Palace podlehlo v domácím prostředí 0:1 Southamptonu. Nelze tak vyloučit, že si z Etihad Stadium v příštím kole odvezou zpátky do Londýna vysokou porážku z kopaček hvězdných manchesterských útočníků.

SESTŘIH Ligy mistrů: Rotterdam - Manchester City 0:4, zářil Stokes
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Liverpool 5:0. Řádili mladíci, City se zranil brankář
Video se připravuje ...

Sergio Agüero se blýskl hattrickem proti Watfordu
Sergio Agüero se blýskl hattrickem proti Watfordu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud