25. září 2017 • 22:55

SESTŘIHY: Čech má nulu. Favorité vítězili, vedou celky z Manchesteru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SESTŘIHY | Arsenal s Petrem Čechem v brance si v pondělní dohrávce 6. kola anglické Premier League připsal vítězství 2:0 nad West Bromwichem a bodoval už potřetí v řadě. V čele tabulky však zůstávají oba celky z Manchesteru, které také oslavily zisk tří bodů a z vítězství 4:0 na hřišti Stoke se raduje třetí Chelsea. Triumf 3:2 na hřišti Leicesteru posunul na páté místo Liverpool, čtvrtý zůstává Tottenham, jenž si v městském derby poradil s West Hamem. 



Góly

Domácí: 20. A. Lacazette, 67. A. Lacazette

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čech – Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Bellerín, Xhaka, Elneny, Kolašinac – Ramsey (90+4. Maitland-Niles), Alexis Sánchez (83. Özil) – A. Lacazette (83. Giroud).

Hosté: Foster – C. Dawson, Hegazy, J. Evans – Nyom (74. Phillips), Livermore (63. J. Morrison), Krychowiak, Barry (C), Gibbs – Jay Rodriguez, Robson-Kanu (64. Rondón).

Náhradníci

Domácí: Mertesacker, Ospina, Walcott, Wilshere, Özil, Giroud, Maitland-Niles

Hosté: Rondón, Yacob, Myhill, Phillips, McClean, Morrison, Brunt

Karty

Domácí: Alexis Sánchez

Hosté: J. Evans, C. Dawson, Krychowiak, Nyom

Rozhodčí

Stadion

Emirates Stadium, London

Francouzský útočník Alexandre Lacazette se poprvé trefil ve 20. minutě, kdy hlavou dorazil do branky míč, jenž po přímém kopu Alexise Sáncheze skončil na břevně. Ještě předtím však Čech vytáhl na tyč přízemní střelu Jaye Rodrigueze, kterého při útočné akci atakoval Shkodran Mustafi a hráči Albionu se marně dožadovali penalty.

Šanci zahrávat pokutový kop naopak dostal v 67. minutě Arsenal po faulu Allana Nyoma na Aarona Ramseyho. K míči se postavil Lacazette a vstřelil svůj čtvrtý gól v Premier League.

Arsenal se po třetí výhře v sezoně posunul na sedmé místo tabulky, na vedoucí duo manchesterských týmů City a United ztrácí šest bodů.

S prázdnou odjel z Emirates Stadium nový rekordman v počtu startů v Premier League Gareth Barry. Záložník West Bromwiche dnes nastoupil k 633. utkání a překonal rekord bývalého křídelníka Manchesteru United Ryana Giggse. Nyní šestatřicetiletý Barry sbíral své starty v Premier League také v Aston Ville, Manchesteru City a Evertonu.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - West Bromwich 2:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 44. Sané, 51. Sterling, 59. Sterling, 79. Agüero, 89. Delph

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ederson – Walker, Stones (70. Delph), Otamendi, Mendy (29. Danilo) – De Bruyne, Fernandinho, Silva (C) – Sterling (61. B. Silva), Agüero, Sané.

Hosté: Hennessey – Fosu-Mensah, Dann (C), M. Sakho, van Aanholt – Milivojević, Cabaye (57. Puncheon) – Townsend, Loftus-Cheek, Schlupp – Ch. Benteke (72. Sako).

Náhradníci

Domácí: Bravo, Danilo, Mangala, Touré, Silva, Delph, Jesus

Hosté: Speroni, Tomkins, Riedewald, Ward, McArthur, Sako, Puncheon

Karty

Domácí: Mendy, Danilo, Sané

Hosté: Schlupp

Rozhodčí

Neil Swarbrick – Scott Ledger, Andy Garratt, Tony Harrington

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Návštěva

53 526 diváků

Manchester City byl proti Crystal Palace podle očekávání od začátku aktivnějším týmem, ve dvacáté minutě jej ale mohl zaskočit Benteke, jehož pokus skončil na brankové konstrukci. V závěru poločasu už se ale prosadili domácí, když si po Silvově přihrávce efektně obhodil obránce Sané a překonal brankáře Hennesseyho.

Pravě Sané se po změně stran přesunul do role asistenta a v 51. minutě připravil gól pro Sterlinga. Anglický reprezentant skóroval ve čtyřech zápasech Premier League po sobě poprvé v kariéře a vzápětí si na konto připsal další zásah na 3:0. Prosadil se také po Saného přihrávce argentinský střelec Agüero a v úplném závěru ještě Delph.

Crystal Palace se stal prvním týmem od sezony 2009/10, který prohrál úvodních šest utkání sezony. Naposledy se to stalo Portsmouthu. Londýnský celek navíc dosud nevstřelil branku. "Citizens" dali pět a více gólů v posledních třech ligových duelech, což se naposledy v rámci jedné sezony povedlo Blackburnu v ročníku 1958/59.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Crystal Palace 5:0. Domácí si s chutí zastříleli
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 20. R. Lukaku

Sestavy

Domácí: Forster – Soares (83. Ward-Prowse), Hoedt, Jošida, Bertrand – Lemina, Romeu – Tadić, S. Davis (C) (73. Gabbiadini), Redmond – S. Long (83. Ch. Austin).

Hosté: de Gea – A. Valencia (C), Bailly, P. Jones, Young – N. Matić, Fellaini – Mata (63. A. Herrera), Mchitarjan (75. Smalling), Rashford (90+3. Blind) – R. Lukaku.

Náhradníci

Domácí: Gabbiadini, Austin, Höjbjerg, McCarthy, Pied, van Dijk, Ward-Prowse

Hosté: Blind, Carrick, Herrera, Lingard, Martial, Romero, Smalling

Karty

Domácí: S. Long

Hosté: Young, A. Valencia, R. Lukaku, A. Herrera

Rozhodčí

Pawson – Hussin, Hatzidakis

Stadion

St. Mary's Stadium, Southampton

Manchester United s městským rivalem drží krok a zaostává pouze o skóre. O výhře v Southamptonu rozhodl ve dvacáté minutě Lukaku, jehož hlavičku sice reflexivně Forster vyrazil, na dorážku už ale nestačil. Belgický kanonýr dal v prvních šesti kolech stejný počet branek.

SESTŘIH Premier League: Southampton - Manchester United 0:1. Tři body zařídil Lukaku
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 2. Morata, 30. Pedro, 78. Morata, 82. Morata

Sestavy

Domácí: Butland – Diouf, Martins Indi (76. Afellay), Pieters, Johnson – D. Fletcher (C), Allen – Sobhi, Shaqiri, Choupo-Moting – Jesé (61. Crouch).

Hosté: Courtois – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – Moses, Kanté, Bakayoko, Alonso (59. Cahill) – Willian (72. E. Hazard), Pedro (68. Fàbregas) – Morata.

Náhradníci

Domácí: Grant, Afellay, Crouch, Berahino, Tymon, Adam, Souttar

Hosté: Caballero, Cahill, Zappacosta, Fàbregas, Hazard, Musonda, Batshuayi

Karty

Domácí: Shaqiri, Crouch

Hosté: Alonso, Kanté

Rozhodčí

Michael Dean

Stadion

Bet365 Stadium, Stoke on Trent

Útočník Álvaro Morata byl hlavní postavou duelu Stoke - Chelsea. Už ve druhé minutě poněkolikáté v sezoně zafungovala spolupráce centrujícího Azpilicuety a zakončujícího Moraty, po půlhodině hry přidal další branku střelou z hranice šestnáctky Pedro. Další dvě trefy zaznamenal Morata po změně stran, na kontě má už šest zásahů.

SESTŘIH Premier League: Stoke - Chelsea 0:4. Výhru trefil hattrickem Morata
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 65. J. Hernández, 87. Kouyaté

Hosté: 34. Kane, 38. Kane, 60. Eriksen

Sestavy

Domácí: Hart – Fonte (74. Masuaku), Reid, Ogbonna – Zabaleta, Kouyaté, Noble (C), Cresswell – Antonio (28. Carroll), J. Hernández, Arnautović (66. A. Ayew).

Hosté: Lloris (C) – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen – Aurier, Moussa Sissoko (78. Trippier), Dier, Davies – Eriksen (73. Winks), Alli – Kane (89. F. Llorente).

Náhradníci

Domácí: Adrián, Masuaku, Byram, Rice, Ayew, Carroll, Sakho

Hosté: Vorm, Trippier, Walker-Peters, Winks, N'Koudou, Heung-min, Llorente

Karty

Domácí: J. Hernández, A. Ayew, Reid, Carroll

Hosté: Aurier, Aurier, F. Llorente, Dier

Rozhodčí

Michael Oliver – Simon Bennett, Stuart Burt

Stadion

London Stadium, Londýn

Návštěva

56 988 diváků

Forvard Tottenhamu Kane prokázal, že nepřesvědčivé výkony ze srpna jsou zapomenuty, a znovu potvrzuje roli kanonýra. V rozmezí 34. a 38. minuty dvakrát překonal gólmana Harta. Domácí kouč Slaven Bilič nemusel v prvním poločase řešit pouze špatný výsledek, po půlhodině navíc musel vystřídat zraněného útočníka Antonia, střelce devíti ligových branek z minulé sezony.

Po hodině hry mohl Kane završit hattrick, trefil však tyč. Akce ale pokračovala a ke střele se dostal Eriksen, který zakončil k tyči a s 33 góly se stal nejlepším dánským střelcem v Premier League. Překonal Nicklase Bendtnera, který zásahy sbíral v Arsenalu a Sunderlandu.

Tottenham se ale o výhru ještě strachoval. V 65. minutě snížil po rohovém kopu Hernández a o chvíli později šli hosté do deseti po Aurierově vyloučení. Tři minuty před koncem vstřelil kontaktní branku hlavou Kouyaté, "Kohouti" ale v nervózním závěru těsné vedení udrželi.

SESTŘIH Premier League: West Ham - Tottenham 2:3
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 45+3. Okazaki, 69. Vardy

Hosté: 15. M. Salah, 23. Coutinho, 68. Henderson

Sestavy

Domácí: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Chilwell – Mahrez (61. Gray), Ndidi, A. King, Albrighton (80. Slimani) – Okazaki (74. Iheanacho) – Vardy.

Hosté: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Can (74. Milner), Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Firmino (64. Sturridge), Coutinho (79. Oxlade-Chamberlain).

Náhradníci

Domácí: Hamer, Fuchs, Amartey, Iborra, Gray, Slimani, Iheanacho

Hosté: Karius, Klavan, Alexander-Arnold, Milner, Oxlade-Chamberlain, Sturridge, Solanke

Karty

Domácí: Albrighton, Ndidi, Vardy

Hosté: Matip, Lovren, Mignolet

Rozhodčí

Taylor – Beswick, Nunn

Stadion

King Power Stadium, Leicester

Liverpoolský útočník Salah otevřel hlavou skóre v Leicesteru po čtvrthodině hry po povedeném Coutinhově centru. Egyptský reprezentant se v této sezoně přímo podílel na sedmi soutěžních brankách Liverpoolu: šest dal a na jednu přihrál.

Po chvíli vedli "Reds" už o dvě branky, když z přímého kopu překonal Schmeichela Coutinho. Naději pro Leicester vykřesal Okazaki, který po rohovém kopu vstřelil gól do šatny. V 68. minutě Henderson vrátil hostům dvoubrankové vedení, o které ale vzápětí znovu přišel po Vardyho trefě.

Právě Vardy měl v 73. minutě možnost vyrovnat z pokutového kopu, jeho střela ale nebyla přesvědčivá a Mignolet se vytáhl. Liverpool tak udržel těsné vítězství a po dvou zápasech naplno bodoval.

SESTŘIH Premier League: Leicester - Liverpool 2:3
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee, S. Ward – Cork, Hendrick (74. Barnes), Defour – Arfield (77. Gudmundsson), Brady – Wood.

Hosté: Lössl – Smith, Jørgensen, Schindler, Löwe – Hogg (81. Biling), Mooy – Kachunga (89. Hadergjonaj), Sabiri (64. van La Parra), Ince – Depoitre.

Náhradníci

Domácí: Legzdins, Bardsley, Barnes, Gudmundsson, Long, Vokes, Westwood

Hosté: Green, Hadergjonaj, Biling, Malone, Hefele, van La Parra, Whitehead

Karty

Domácí: Cork, Arfield, Tarkowski

Hosté: Sabiri, van La Parra

Rozhodčí

Stadion

Turf Moor

SESTŘIH Premier League: Burnley - Huddersfield 0:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 77. Niasse, 82. Niasse

Hosté: 49. J. King

Sestavy

Domácí: Pickford – Cuco Martina (76. Kenny), Holgate, A. Williams, Baines (C) – Gueye, Schneiderlin, Klaassen (55. Davies) – Rooney (55. Niasse), Calvert-Lewin, G. Sigurdsson.

Hosté: Begović – A. Smith, Francis (C), Aké (83. Mousset), Daniels – Ibe, Gosling, Surman, Stanislas – J. King (79. S. Cook) – Defoe (75. Afobe).

Náhradníci

Domácí: Stekelenburg, Kenny, Davies, Lookman, Vlašić, Ramírez, Niasse

Hosté: Ramsdale, Cook, Cook, Fraser, Pugh, Mousset, Afobe

Karty

Domácí: Schneiderlin, Davies, Niasse

Hosté: Stanislas

Rozhodčí

Martin Atkinson – Stephen Child, Adrian Holmes

Stadion

Goodison Park, Liverpool

Návštěva

38 133 diváků

SESTŘIH Premier League: Everton - Bournemouth 2:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 56. T. Abraham

Hosté: 14. Gray, 90. Richarlison

Sestavy

Domácí: Fabiański – van der Hoorn (47. T. Abraham), F. Fernández (C), Mawson – Naughton, Fer, Clucas (47. Mesa), T. Carroll, M. Olsson – J. Ayew, Bony (84. Sanches).

Hosté: Gomes (C) – Femenía, Mariappa, Kabasele, Holebas – Capoue (46. Wagué), Doucouré – Carrillo (74. Pereyra), Cleverley, Richarlison – Gray (86. Deeney).

Náhradníci

Domácí: Abraham, Mesa, Narsingh, Nordfeldt, Rangel, Routledge, Sanches

Hosté: Janmaat, Deeney, Karnezis, Wagué, Pereyra, Success, Watson

Karty

Domácí: Bony

Hosté: Capoue, Doucouré, Richarlison

Rozhodčí

Mason L. (Eng)

Stadion

Liberty Stadium, Swansea

SESTŘIH Premier League: Swansea - Watford 1:2
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 51. Hemed

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Suttner – Knockaert (81. Murphy), Stephens, D. Pröpper, March – Groß – Hemed.

Hosté: Elliot – Yedlin, Lascelles (C), Mbemba (83. Gámez), Clark – Merino, Hayden (68. Shelvey) – Ritchie, Ayoze Pérez, Atsu – Joselu (71. Gayle).

Náhradníci

Domácí: Krul, Schelotto, Hünemeier, Rosenior, Murphy, Izquierdo, Brown

Hosté: Darlow, Gámez, Manquillo, Diamé, Murphy, Shelvey, Gayle

Karty

Domácí: Knockaert, Duffy

Hosté: Lascelles

Rozhodčí

Robert Madley – Lee Betts, Marc Perry

Stadion

Amex Stadium, Falmer

Návštěva

30 468 diváků

Jediné utkání nedělního programu anglické fotbalové ligy rozhodl v 51. minutě gól útočníka Tomera Hemeda z Brightonu. Ten si v souboji nováčků připsal druhé vítězství v soutěži a posunul se na třináctou pozici. Newcastle podlehl po třech výhrách za sebou a je osmý.

V minulé sezoně druhé nejvyšší anglické soutěže dokázali hráči Newcastlu jako jediní uštědřit Brightonu dvě porážky, celek z jihu Anglie se ale při nejbližší příležitosti dokázal revanšovat. Otevřené utkání rozhodl izraelský útočník krátce po pauze, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži před bránou. Za posledních 23 zápasů měl Hemed prsty ve 20 gólech svého týmu na domácím stadionu - 15 jich sám vstřelil a pětkrát asistoval.

V největší šanci Newcastlu trefil čtvrt hodiny před koncem Jonjo Shelvey chytrým pokusem od rohového praporku tyč. Brighton nejtěsnější výsledek udržel a poprvé od roku 1982 slavil dvě domácí vítězství za sebou v nejvyšší anglické soutěži.

SESTŘIH Premier League: Brighton - Newcastle 1:0
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Manchester City 38 32 4 2 106:27 100
2. Manchester Utd. 38 25 6 7 68:28 81
3. Tottenham 38 23 8 7 74:36 77
4. Liverpool 38 21 12 5 84:38 75
5. Chelsea 38 21 7 10 62:38 70
6. Arsenal 38 19 6 13 74:51 63
7. Burnley 38 14 12 12 36:39 54
8. Everton 38 13 10 15 44:58 49
9. Leicester 38 12 11 15 56:60 47
10. Newcastle 38 12 8 18 39:47 44
11. Crystal Palace 38 11 11 16 45:55 44
12. Bournemouth 38 11 11 16 45:61 44
13. West Ham 38 10 12 16 48:68 42
14. Watford 38 11 8 19 44:64 41
15. Brighton 38 9 13 16 34:54 40
16. Huddersfield Town 38 9 10 19 28:58 37
17. Southampton 38 7 15 16 37:56 36
18. Swansea 38 8 9 21 28:56 33
19. Stoke 38 7 12 19 35:68 33
20. West Brom 38 6 13 19 31:56 31

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud