Jonáš Bartoš
22. listopadu 2017 • 16:25

Štěch září v Anglii! Sbírá čistá konta i skvělé zákroky, chválí ho spoluhráči

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglie mu je nejspíš souzená. Český gólman Marek Štěch, který se neprosadil ve Spartě, od začátku sezony válí v Anglii. V Lutonu, celku z čtvrté nejvyšší soutěže, si služeb 27letého gólmana obzvlášť cení. Štěch v aktuální sezoně vychytal už deváté čisté konto a výrazně přispívá k tomu, že jeho tým vede soutěž a drží si postupové ambice.



Lze to brát jako sešup, když brankář největšího klubu české ligy odejde chytat druhou ligu (čtvrtou nejvyšší soutěž) do Anglie. Pro Marka Štěcha šlo ale evidentně o správné rozhodnutí.

Český gólman, který na Ostrovech za svou kariéru vystřídal už šest klubů, se v Lutonu našel. Od svého červnového přestupu se mu daří, podává výborné výkony a stal se oblíbencem fanoušků.

Štěch významně přispívá k výsledkům Lutonu, který momentálně vede tabulku čtvrté nejvyšší soutěže na Ostrovech. Úterní výhra 3:0 nad Carlisle United znamenala už devátou nulu exsparťanského gólmana v probíhajícím ročníku.

"Skvělá práce," pochvaloval si Štěch na Twitteru. Jeho tým má v posledních dvou zápasech skóre 10:0 a nabral skvělou fazonu.

Štěch se dočkal velkých pochval i na začátku listopadu. V prvním kole FA Cupu výrazně přispěl k výhře 1:0 nad Portsmouthem. Ve druhém poločase vyšvihl dva skvělé zákroky a podílel se na vyřazení celku, který v Anglii momentálně hraje třetí nejvyšší soutěž.

Štěch se proti Portsmouthu vyznamenal na začátku druhé půle, kdy skvělým reflexem vytáhl na břevno hlavičku po rohovém kopu. Další těžký zákrok předvedl v nastavení a stal se jedním z hrdinů utkání.

"Snažili se o vyrovnání a dostali se do tlaku. Musel jsem předvést pár zákroků, ale kvůli tomu jsem tady," vyprávěl skromně po utkání. "Snažil jsem se tam dostat rukama, když jsem vyskočil, v letu jsem míč nadzvedl a skončil na břevně. Hodně mě to těší," přiznal český gólman.

Za své výkony získává čím dál větší respekt fanoušků i spoluhráčů, na klubových stránkách ho dokonce vyhlásili hráčem měsíce října.

"Několikrát nás dostal z problémů, za to mu patří obrovský dík," chválil ho po vyřazení Portsmouthu spoluhráč James Collins. "Pokud budu upřímný, v našem okolí nevidím moc lepších brankářů než je Stechy. Chytá skvěle, je výborný kamarád i mimo hřiště. Mám z něj radost, všem dokazuje, čeho je schopný," dodal útočník Lutonu.

Štěch byl od roku 2008 hráčem West Hamu, za áčko si ale nikdy nezachytal a postupně odešel na čtyři různá hostování. Alespoň pár zápasů si připsal v dresu Wycombe, Bournemouthu, Yeovilu a Leytonu. Do Yeovilu nakonec přestoupil.

V roce 2014 se vrátil do Sparty, vypracoval se na post jedničky, zachytal si i za reprezentaci. Po první sezoně ale přišel o svou pozici, v létě opět zamířil do Anglie, kde se mu momentálně daří v Lutonu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud