11. prosince 2017 • 18:16

Bony je zpátky! Swansea vytáhl ze dna, dva góly v řadě dal po třech letech

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prásk a bylo hotovo! Tři roky na to čekal. Dát dva góly za sebou v lize? To byl pro Wilfrieda Bonyho až moc náročný úkol. Od listopadu 2014 to nesvedl ani jednou. Vlastně byl vůbec rád, když byl zdravý a hrál. V sobotu čekání ukončil. Proti West Bromwichi jedinou trefou rozhodl zápas ve prospěch Swansea, kam se v létě vrátil. „Je úžasné vidět své jméno znovu na listině střelců,“ radoval se čerstvě 29letý útočník.



Orientace ve vápně je jedna z jeho velkých předností a právě díky ní se rodák z Abidžanu na Liberty Stadium v sobotu prosadil.  Zápas dlouhou dobu směřoval k bezbrankové remíze. Jenže v 81. do odraženého míče vletěl jako tank právě muž s číslem dvě a zavěsil.

Při oslavě se rozeběhl k tribunám a řval jako lev. Bylo znát, že si pořádně ulevil. „Úžasný pocit. Emoce semnou cloumaly,“ popisoval své dojmy z druhé trefy v řadě, navíc přímo na stadionu Swansea poté, co se v létě po tříleté odmlce vrátil oklikou zpátky.

V minulém utkání proti Stoke jeho trefa na body nestačila, o týden později už ano. Po zdravotních patáliích, kterými si bývalý útočník Sparty, Arnhemu či Manchesteru City prošel, to pro něj bylo obrovské zadostiučinění. Navíc právě díky jeho gólu opustily „labutě“ poslední příčku v tabulce.

SESTŘIH Premier League: Swansea - West Brom 1:0. Výhru trefil Bony
Video se připravuje ...

„Tvrdě pracuji na tom, abych se znovu dostal do formy. K tomu mi může pomoct jen herní vytížení a jsem rád, že momentálně hraju,“ hlásal Bony, který den po vítězném utkání oslavil 29. narozeniny.

Jeho návrat z Manchesteru City zpátky do Swansea dává smysl. Pro Pepa Guardiolu byl nepotřebný, hostování ve Stoke se nepovedlo a zájem ze strany velšského celku o vykoupení reprezentanta Pobřeží slonoviny byl obrovský. Klub především lákalo obnovení vzájemná spolupráce, která v minulosti byla více než úspěšná.

Urostlý forvard v 70 zápasech nastřílel 35 branek a v aktuální sezoně si svůj střelecký účet opět otevřel.

Bony Wilfried zařídil důležitý triumf Swansea nad West Bromwichem
Bony Wilfried zařídil důležitý triumf Swansea nad West Bromwichem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud