20. prosince 2017 • 23:59

United v šoku, z poháru je gólem v nastavení vyřadil druholigový Bristol

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohárová klání někdy píší pohádkové příběhy a jeden z nich prožívá druholigový Bristol. Fotbalisté místního City totiž ve středečním čtvrtfinále zvítězili gólem v poslední minutě nastavení nad Manchesterem United 2:1 a zastavili jeho cestu Ligovým pohárem. Společně s Bristolem slaví postup do semifinále Carabao Cupu také Chelsea, která stejným výsledkem zdolala Bournemouth. Už dříve si zajistily postup Arsenal a Manchester City. 



V Bristolu se jistě slaví divoce! Už jen utkání čtvrtfinále proti Manchesteru United, v jehož sestavě nechyběly největší hvězdy, bylo pro Bristol City velkým svátkem. Mnozí očekávali jednoznačnou záležitost, ale opak byl pravdou.

První poločas branku nenabídl a druholigový celek dokonce držel s druhým týmem Premier League krok. Šest minut po přestávce byl navíc odměněn, když rychlý brejk zakončil parádní střelou z levé strany Joe Bryan. Vedení domácích ovšem trvalo pouze do 58. minuty.

V ní si v dobré střelecké příležitosti došli hosté pro faul a k exekuci přímého kopu se postavil Zlatan Ibrahimovic, jenž poprvé od svého zranění nastoupil v základní sestavě. Švédský kanonýr pak přízemní propálil zeď a vyrovnal na 1:1.

Ve zbytku utkání se oba týmy přetahovaly o míč, a když už duel spěl k závěrečnému hvizdu, přišla studená sprcha pro hosty. Ti totiž neuhlídali závěrečný brejk Bristolu, který dokázal zužitkovat přečíslení a Korey Smith svou trefou v poslední minutě nastavení stvrdil senzační postup.

Fanoušci Bristolu se zlobí na policistu, který zastavil jednoho z jejich parťáků po postupu přes Manchester United
Fanoušci Bristolu se zlobí na policistu, který zastavil jednoho z jejich parťáků po postupu přes Manchester United

Fanoušci krátce po hvizdu vběhli na hrací plochu, aby si velký úspěch klubu užili společně s hráči. Tým Josého Mourinha , kterému kromě Zlatana Ibrahimovice nechyběli například ani Paul Pogba a Romelu Lukaku , musí naopak skousnout nečekané vyřazení.

Čtvrtým semifinalistou Carabao Cupu je také Chelsea. Ta se v prvoligovém souboji postavila Bournemouthu a už po sedmnácti minutách vedla zásluhou Williana. Na drama však v poslední minutě řádné hrací doby zadělal vyrovnávací trefou Dan Gosling.

Radost však trvala jen pár vteřin. Domácí okamžitě po rozehrání zaútočili, míč se na hranici vápna dostal k  Edenu Hazardovi , jenž ho patičkou posunul na Alvára Moratu, a ten stvrdil výhru a postup Chelsea. Kromě Blues a Bristolu se v semifinále Carabao Cupu představí ještě Arsenal a Manchester City.

Čtvrtfinále Carabao Cupu:

Bristol City - Manchester United 2:1
Branky: 51. Bryan, 90.+3 Smith - 58. Ibrahimovic.

Chelsea - Bournemouth 2:1
Branky: 17. Willian, 90. 1 Morata - 90. Gosling.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud