11. ledna 2018 • 15:07

Zlatan jako Jágr? Měsíc bude mimo hru, v United může předčasně skončit

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsem víc, než obyčejný člověk. S tímhle mottem se Zlatan Ibrahimovic ve 36 letech pustil do návratu na hřiště po operaci kolenních vazů. Na trávník se švédská ikona dostala opravdu velmi rychle. Jenže problémy se kvapem vrátily, momentálně je vysoký bombarďák minimálně do konce ledna mimo hru. A už se množí informace o tom, že v Manchesteru United ani nedokončí sezonu. Vypadá to na usud podobný tomu, co momentálně prožívá taktéž zraněný český hokejový veterán Jaromír Jágr v Calgary.



Zlatan se po dubnovém vážném zranění kolena v pokročilém sportovním věku odmítl vzdát. Okamžitě po operaci u specialistů v USA dřel na návratu a už 18. listopadu znovu běhal po hřišti.

„Lvi se uzdravují jinak než lidé,“ smál se po odehrané čtvrthodince proti Newcastlu (4:1). Postupně si chtěl přidávat a dostávat se do zátěže tak, aby znovu začal střílet góly a byl důležitým článkem týmu.

Jenže tohle už švédské legendě úplně nevychází. V lize dosud odehrál slabých 106 minut. V pěti utkáních se ani jednou neprosadil, naposledy zvládl 26. prosince poločas proti Burnley (2:2). Gól vstřelil pouze 20. prosince ve čtvrtfinále Ligového poháru s Bristolem, kde United prohráli 1:2.

Po zápase se Southamptonem (0:0, 30. prosince) musel jít trenér Mourinho   s nepříjemnou pravdou ven. "Zlatan je na měsíc mimo. Jde o stejné koleno," potvrdil obnovené zranění švédského veterána.

"Pro 36letého člověka jde o ohromný problém. Pro lva, jak sám říká, opravdového lva, to také není jednoduché. Teď se mu to (zranění) malinko vrátilo a bude měsíc mimo hru," zopakoval kouč United.

SESTŘIH Premier League: Everton - Manchester United 0:2. Rozhodly krásné góly Martiala a Lingarda
Video se připravuje ...

Vzhledem k přetrvávajícím problémům se hovoří o tom, že Zlatan opustí United dřív, než bylo v plánu. Smlouvu má do konce sezony, ale v případě nabídky z Číny nebo USA, kde začínají sezony v březnu, dostane povolení k předčasnému odchodu.

V českém sportovním prostředí se Zlatanova pozice dá připodobnit k Jaromíru Jágrovi . Český hokejový veterán toužil po rozlučkové sezoně na největších pódiích v NHL, ale hokejové plány mu komplikuje vracející se zranění a podle dostupných informací je možné, že ročník v Calgary nedokončí.

To samé se děje v případě Ibrahimovice. Švédský bombarďák, který v minulé sezoně na Old Trafford zvládl 28 branek, také chce ještě vydržet na nejvyšší úrovni, to znamená v Premier League v nejlepší lize světa.

Jenže zdraví ho do zápasů nepustí a klub se pomalu začíná poohlížet po náhradě. Server yahoo.com staví na seznam nejvíš Andreu Belottiho. 24letý forvard FC Turín má v této sezoně na kontě pět branek, dařilo se mu ale v předchozím ročníku, kdy zvládl ve 38 duelech 28 zásahů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud