15. ledna 2018 • 04:40

Ostrá slova experta: Nejhorší tým Arsenalu, jaký jsem kdy viděl

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neprohráli jste šest zápasů v řadě a jedete na stadion týmu, který vás v lize ještě nikdy neporazil. Co se může pokazit? Jak se v neděli přesvědčil Arsenal, tak úplně všechno. Londýnský tým na hřišti Bournemouthu ztratil vedení a prohrál 1:2, pod palbou kritiky je celý tým včetně brankáře Petra Čecha, kterému i na pátý pokus unikla 200. nula v Premier League. Nejvíc se do "Kanonýrů" opřel bývalý záložník Liverpoolu či Tottenhamu Jamie Redknapp. Podle něj má teď Arsenal nejhorší tým, který kdy viděl.



Chvilku to vypadalo nadějně. To se v 52. minutě prodral po pravé straně Hector Bellerin a procedil míč skrz ruce brankáře Asmira Begoviče. Jenže radost vydržela jen 18 minut. V 70. minutě nedosáhl vyběhnuvší Petr Čech na centr Ryana Frasera a Callum Wilson s ledovým klidem zametl míč do branky. O pár chvil později sklepl balon pro Jordona Ibeho, a ten jej poslal pod Čechovou nohou do brány. Obrat byl dokonán.

Arsenal se s Bournemouthem už jednou trápil, před rokem prohrával 0:3 a jen s vypětím všech sil srovnal na konečných 3:3. Nikdy ale s Cherries neprohrál. Až doteď. Londýnský tým kvůli nečekané prohře ztrácí už pět bodů na největšícho rivala Tottenham, který okupuje pátou, tedy poslední pohárovou, příčku.

SESTŘIH Premier League: Bournemouth - Arsenal 2:1. Obrat domácích obral Čecha o 200. nulu
Video se připravuje ...

Do Arsenalu se pořádně opřel Jamie Redknapp, bývalý šikovný záložník, toho času expert Sky Sports a listu Daily Mail. Ve vysílání své domovské stanice řekl, že současný Arsenal je ten nejhorší, jaký kdy viděl. "Vzpomeňte si na ty skvělé hráče jako Thierry Henry a Dennis Bergkamp. Teď tu žádní takoví nejsou, nikdo z tohohle týmu by nešel do síně slávy," řekl Redknapp.

"Arsenal byl dnes špatný. Sráží je pořád to samé, nedostatečná snaha o to dostat se do zápasu. Když Bournemouth dal na 1:1, mohli jsme všichni tušit, že to dopadne prohrou Arsenalu," řekl 44letý expert. "Neměli na hřišti žádný silný charakter, nikoho, kdo by ostatním rozdal úkoly a pozice, na kterých mají být," hledal důvody prohry londýnského klubu.

Pod palbou kritiky se ocitl i Petr Čech. Zkušený český gólman, kterému chybí už jen jedno čisté konto k magické hranici 200 vychytaných nul. Jak zjistil analytický server WhoScored, 35letý gólman vyrobil tuto sezonu už 3 chyby, které vedly ke gólu - nikdo z anglické Premier League takových hrubek neudělal víc.

SESTŘIH Premier League: West Bromwich - Arsenal 1:1. Čech přišel o 200. nulu v 89. minutě
Video se připravuje ...

Fanoušci na sociálních sítích už českého veterána začali pomalu odepisovat. Podle některých přiznivců londýnského klubu se jeho forma postupně zhoršuje a na konci sezony v květnu by měl být prvním hráčem, kterého by měl Arséne Wenger (nebo jeho nástupce) nahradit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud