21. ledna 2018 • 10:07

Výměna zimy! Sánchez jde do United za Mchitarjana, kluby si nebudou platit

Autor: pta, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Akce Kulový blesk v Premier League je tady! Dva velkokluby si mění hráče. Do Manchesteru United putuje útočník Alexis Sánchez z Arsenalu, opačným směrem se vydává arménský záložník Henrik Mchitarjan. Jak infomují britská média, obě hvězdy se podrobují dnes zdravotní prohlídce. Kluby si v rámci největší zimní rošády nebudou nic platit.



Poslední týdny to bylo téma číslo jedna v souvislosti s přestupovými novinkami. Nyní už je zřejmé, že by stěhování dvou fotbalových hvězd nemělo nic bránit. Proč si Arsenal a Manchester United nakonec nebudou nic doplácet?

Oba si své hráče cení shodně na 35 milionů liber (1 miliarda korun). Sánchez má jednoznačně větší věhlas, ale v létě mu měla v Arsenalu vypršet smlouva a z řady signálů bylo zřejmé, že nestojí o její prodloužení. Mchitarjan zase nezažil v United tak vydařené angažmá jako předtím v Dortmundu, ale jeho kontrakt platí až do června 2020 - proto se hodnoty obou hráčů srovnaly.

Podle anglického fotbalového experta a bývalého reprezentanta Alana Shearera je transakce výhrou pro obě strany. "Arsenal se zbavuje hráče, který nechtěl zůstat a získává hráče, který v United možná nezapadl, ale dříve ukázal, že může být mnohem lepší," uvedl Shearer pro BBC.

Oba fotbalisté se už nepodíleli na výhrách svých klubů v sobotních zápasech Premier League. "Nehrál, protože nemůžete cestovat na sever a hrát fotbal ve stejnou chvíli," sdělil o Sánchezovi trenér Arsenalu Arséne Wenger po výhře 4:1 nad Crystal Palace.

Kouč Manchesteru United José Mourinho po tříbodovém zisku proti Burnley (1:0) zase poznamenal, že Sánchezův příchod je "blízko."

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Crystal Palace 4:1. Rozhodl parádní start domácích
Video se připravuje ...

Fotbalové přestupy ONLINE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud