25. ledna 2018 • 04:58

Hazard v útoku i smolař Rüdiger. To NEJ ze šlágru Arsenal – Chelsea

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalisté Arsenalu slaví gól do sítě ChelseaFotbalisté Arsenalu slaví gól do sítě ChelseaFOTO: ČTK

    Po bezbrankové remíze pořádná divočina. Odveta semifinále ligového poháru mezi Arsenalem a Chelsea stála za to, Blues sice brzy vedli, Kanonýři ale zápas dokázali obrátit a po výhře 2:1 doplní Manchester City ve finále. Zatímco úřadujícím šampionům Premier League nevyšla zdánlivě chytrá sázka na Edena Hazarda na hrotu útoku, klub ze severu Londýna slaví i díky nešťastníkovi jménem Antonio Rüdiger, který hrál klíčovou roli u obou gólů. 

  • Útočník Hazard

    Zápas mezi Arsenalem a Chelsea nabídl spoustu ostrých soubojůFoto Reuters

    Ani při zranění útočné jedničky Chelsea Álvara Moraty nedostal mladý belgický útočník Michy Batshuayi šanci v základu. Místo něj se na hrot postavil jeho krajan Eden Hazard , obvykle hrající na křídle nebo na postu ofenzivního záložníka. Tradiční tahoun Blues už v sedmé minutě si už v sedmé minutě naběhl skvěle do šance po přihrávce Pedra a mazácky zakončil. Jenže vedení Chelsea nevydrželo dlouho, a Hazard už se do tolika velkých šancí zdaleka nedostal, v 65. minutě se tak musel zase klidit na stranu hřiště, když Michy Batshuayi konečně dostal svou šanci a nahradil Pedra.

  • Samé odrazy

    Nacho Monreal hraje po návratu z marodky ve velké formě. K ligové výhře 4:1 nad Crystal Palace přispěl gólem a dvěma asistencemi, gólově se prosadil i proti Chelsea. Jeho branka byla ale nakonec připsána bekovi Chelsea Antoniovi Rüdigerovi. Monrealova hlavička se totiž nejdříve odrazila od krajana Marcose Alonsa, pak od Rüdigera, a až poté zamířila za záda brankáře Willyho Caballera. Jako by Monreal hrál s obránci Chelsea pinball, smáli se vtipnému vlastenci fanoušci na Twitteru.

  • Rüdigerova smůla

    Alexandre Lacazette a Antonio Rudiger v souboji o míčFoto Reuters

    Německý stoper Antonio Rüdiger byl skutečně největším smolařem celého zápasu.  Jako by vlastní gól ve 12. minutě nestačil, bývalý hráč AS Řím sehrál klíčovou roli i při druhém gólu Arsenalu. Když se snažil zablokovat přihrávku Alexandra Lacazetteho, srazil míč přímo na nohy rivala Granita Xhaky. A švýcarský záložník využil (ne)šťastného odrazu stoprocentně a otočil skóre zápasu. 24letý zadák pak měl ještě šanci zápas srovnat, v 82. minutě ale hlavou mířil nad branku Davida Ospiny.

  • Debutant Barkley nepřesvědčil

    Ross Barkley v utkání s Arsenalem na hřišti vystřídal WillianaFoto Reuters

    Ulovit žádaného Rosse Barkleyho za 15 milionů liber? Na současném trhu totální krádež, velký talent anglického fotbalu šel na Stamford Bridge za částku, která jeho skutečné hodnotě určitě neodpovídá. Jenže při svém debutu ukázal, že nedostatek herního vytížení bude muset ještě chvíli dohánět.

    Čtyřiadvacetiletý Barkley, který v současném ročníku Premier League ještě neodehrál ani minutu, šel do hry v první půli pohárového klání za zraněného Williana. A kromě toho, že zahrával standardky a párkrát byl faulován, vlastně nic neukázal. Jistě, po první hodině v dresu Chelsea je velmi, velmi brzo na nějaká hodnocení. Barkley, který si vybral dres s číslem 8 po legendě Chelsea i Anglie Franku Lampardovi, ale jistě bude chtít na svůj mdlý debut brzy zapomenout.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud