25. ledna 2018 • 20:04

Nový znak pro Leeds? Ošklivý šok, zděsili se fanoušci i švédský obránce

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osoba bijící se pěstí do srdce. To by měl být od příští sezony Leeds United. Jeden z nejtradičnějších anglických klubů, který v minulosti získal tři tituly a momentálně působí ve druhé lize, zveřejnil podobu nového znaku, kterým chce oslavit v roce 2019 sté výročí od svého založení. Spustil tím lavinu odmítavých reakcí.



V živé paměti jsou ještě diskuze o novém logu Juventusu Turín s výrazným písmenem J, které převzal italský gigant od nové sezony. Podobná situace je nyní v Leedsu. Hned po zveřejnění následovala vlna odmítavých reakcí. Ošklivý, hrozný – tak nejčastěji viděli kritici hotový návrh. Připojil se k nim i švédský obránce Pontus Jansson, který v Leedsu působí od léta 2016. „Jsem v šoku,“ napsal na Twitter.

Zmizela z něj bílá růže, symbol oblasti Yorkshire, kde se Leeds nachází. Hlavním motivem je nyní tradiční pozdrav fanoušků. „Ten spojuje hráče a fanoušky po desetiletí na hřišti i mimo něj,“ vysvětlil klub. Ani to kritiku nezmírnilo. Během půlročního ladění konečné podoby se do diskuze zapojilo 10 tisíc fanoušků.

Bezprostředně po jejím zveřejnění začaly přibývat podpisy k online petici, jejíž signatáři mají opačný názor: takový klubový znak nechceme! Vedení Leedsu se odmítavé reakce zaleklo. „Debatu musíme znovu otevřít,“ reagoval ředitel Leedsu Angus Kinnear.

„Transparentnost je důležitá ve všem, co děláme. Nebudeme se schovávat a budeme poslouchat všechny názory. Příznivci by měli věřit tomu, že je to dobré rozhodnutí,“ uvedl k debatě o podobně nového znaku.

Nyní zbývají dvě možnosti. Buď se vedení klubu podaří veřejnost přesvědčit, nebo kritici dosáhnou svého. To se přihodilo Evertonu před pěti lety, když si fanoušci vynutili ve znaku udržení klubového sloganu v latině „Jen to nejlepší je dost dobré.“

Navrhovaný nový znak Leedsu zachycuje tradiční pozdrav
Navrhovaný nový znak Leedsu zachycuje tradiční pozdrav

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud