3. února 2018 • 16:05

Guardiola to schytal, nechal volné místo na lavičce. Vtip, divil se Neville

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po remíze Manchesteru City na půdě Burnley 1:1 nebyla jediným velkým tématem překvapivá ztráta suverénního lídra Premier League. Velké diskuze vyvolal i krok trenéra City Pepa Guardioly, který vzal k úvodnímu utkání 26. kola pouze šest náhradníků, ačkoliv jich mohlo být sedm. Podle televizního experta a bývalého hráče Phila Nevilla tím neukázal respekt vůči hráčům z mládežnických týmů City.



Góly

Domácí: 82. Gudmundsson

Hosté: 22. Danilo

Sestavy

Domácí: Pope – Bardsley (46. Lowton), K. Long, Mee (C), Taylor – Lennon, Hendrick, Cork, Gudmundsson – Barnes – Vokes.

Hosté: Ederson – Walker, Kompany (C), Otamendi, Danilo – De Bruyne, Fernandinho, Gündoğan – B. Silva, Agüero, Sterling (74. Díaz).

Náhradníci

Domácí: Lindegaard, Lowton, N'Koudou, Westwood, Arfield, Wells, O'Neill

Hosté: Bravo, Laporte, Adarabioyo, Zinčenko, Touré, Díaz

Karty

Domácí: K. Long, Cork, Mee, Barnes

Hosté: Gündoğan

Rozhodčí

Atkinson – Kirkup, Betts – Moss

Stadion

Turf Moor

Na marodce má Manchester City momentálně sedm hráčů z kádru áčka včetně Davida Silvy či Gabrieho Jesuse, přesto Guardiolův krok vzbudil už před zápasem okamžitě pozornost. „Žádné další nemáme,“ vysvětlil kouč Manchesteru City, proč nevyužil plný počet náhradníků.

V podobných situacích je zvykem, že kádr prvního týmu doplní někdo z talentovaných juniorů. To se však nestalo. Takové rozhodnutí podle Nevilla může výrazně poškodit Guardiolovy vztahy s mládežnickými týmy. „Pro mě je to vtip, absolutní vtip. Můžu vám zaručit, že trenéři z akademie z toho budou deprimovaní a říkat si, že jen mrhají svým časem,“ vzkázal Neville.

Podle něj neobstojí ani argument, že tým Manchesteru City do 23 let odehrál večer předtím zápas se Swansea. „Prostě vezmete jednoho hráče a posadíte ho mezi náhradníky, kde stráví celý zápas. Pocestuje s týmem, pomůže kustodovi a získá přímou zkušenost se zápasem v Premier League,“ argumentoval.

V ostrovních médiích však interpretují Guardiolův postup jako formu protestu. V uplynulých dnech se ozval kvůli tomu, že rozhodčí dostatečně nechrání jeho hráče před tvrdou hrou soupeřů, na kterou doplácejí zraněními. "Hráči jsou umělci, kvůli nim tu jsme. Musíme je chránit,“ prohlásil kouč.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud