6. února 2018 • 07:30

SESTŘIHY: Chelsea v deseti propadla, Arsenal slavil, Citizens ztratili

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru City remizovali v 26. kole Premier League v Burnley 1:1. Lídr tabulky přišel o vítězství v 82. minutě, kdy vyrovnal Jóhann Berg Gudmundsson. Zaváhání využil Manchester United a po výhře nad Huddersfieldem 2:0, snížil ztrátu na vedoucí příčku na 13 bodů. Podruhé za sebou ztratila Chelsea, která padla na půdě Watfordu 1:4 a zůstala tak čtvrtá. Arsenal si naopak spravil chuť vysokou výhrou 5:1 nad Evertonem, hattrickem přispěl Aaron Ramsey, trefila se i posila Aubameyang. Český brankář Petr Čech zápas nedochytal kvůli zranění. Slovenský gólman Martin Dúbravka, který je v Newcastlu na hostování ze Sparty, byl při remíze 1:1 na hřišti Crystalu Palace jen na lavičce. Šlágr mezi Liverpoolem a Tottenhamem skončil 2:2.



Góly

Domácí: 42. Deeney, 84. Janmaat, 88. Deulofeu, 90+1. Pereyra

Hosté: 82. E. Hazard

Sestavy

Domácí: Karnezis – Mariappa, Prödl, Holebas – Janmaat, Capoue, Doucouré, Zeegelaar – Deulofeu (89. Carrillo), Richarlison (65. Pereyra) – Deeney (C) (90+3. Gray).

Hosté: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Cahill (C) – Moses, Kanté, Bakayoko, Zappacosta – Willian (34. Fàbregas), Pedro (64. Giroud) – E. Hazard.

Náhradníci

Domácí: Bachmann, Mukena, N'Dong, Lukebakio, Carrillo, Pereyra, Gray

Hosté: Caballero, Rüdiger, Emerson, Fàbregas, Drinkwater, Hudson-Odoi, Giroud

Karty

Domácí: Richarlison, Prödl

Hosté: Bakayoko, Bakayoko, David Luiz, Fàbregas

Rozhodčí

Dean – Hussin, Holmes

Stadion

Vicarage Road, Watford

Obhájci mistrovského titulu podlehli 1:4 na hřišti Watfordu, kde hráli hodinu v oslabení. Trenér Javi Gracia, který se Watfordu ujal před dvěma týdny, si tak s týmem připsal první výhru.

Po půlhodině hry oslabil hosty Bakayoko, jenž dostal v rychlém sledu dvě žluté karty, a Watford přesilovku ještě před přestávkou využil. Brankář Courtois fauloval ve vápně barcelonskou posilu Deulofeua a pokutový kop proměnil ve 42. minutě kapitán Deeney.

Domácí přehrávali londýnského favorita i po změně stran a měli další šance, ale Deulofeu ani Doucouré nedokázali vedení pojistit. Pořádná přestřelka se strhla až v závěrečné desetiminutovce: nejprve vyrovnal Hazard, ale za Watford bleskově odpověděli Janmaat, Deulofeu a v nastavení ještě Pereyra.

Svěřenci trenéra Antonia Conteho prohráli o tři góly i v minulém kole, kdy doma nečekaně podlehli Bournemouthu 0:3. Jedenáctý Watford vytěžil z předchozích pěti zápasů jen dva nerozhodné výsledky, nyní ale zvýšil odstup od sestupového pásma na šest bodů.

SESTŘIH Premier League: Watford - Chelsea 4:1. Favorit v deseti propadl
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 3. M. Salah, 90+1. M. Salah

Hosté: 80. Wanyama, 90+5. Kane

Sestavy

Domácí: Karius – Alexander-Arnold, V. van Dijk, Lovren, Robertson – Can, Henderson (C) (65. Wijnaldum), Milner (78. Matip) – M. Salah, Firmino, Mané (65. Oxlade-Chamberlain).

Hosté: Lloris (C) – Trippier, D. Sánchez (71. Lamela), Vertonghen, Davies – Dier, M. Dembélé (79. Wanyama) – Eriksen, Alli, Son (90+2. F. Llorente) – Kane.

Náhradníci

Domácí: Mignolet, Wijnaldum, Moreno, Oxlade-Chamberlain, Ings, Solanke, Matip

Hosté: Vorm, Lamela, Wanyama, Sissoko, Llorente, Aurier, Winks

Karty

Domácí: Alexander-Arnold, Milner, Can

Hosté: Alli

Rozhodčí

Jonathan Moss – Eddie Smart, Andy Halliday

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Návštěva

53 213 diváků

Liverpool vedl od třetí minuty. Po zaváhání hráčů Tottenhamu, kteří si na vlastní polovině neporadili s kombinací, se dostal k míči Salah a tváří v tvář Llorisovi nezaváhal. Egyptský reprezentant dal 20. gól v 25. utkání v Premier League, čímž stanovil rekord Liverpoolu. Dosud jej drželi Fernando Torres a Daniel Sturridge, jimž k dosažení dvou desítek zásahů stačilo 27 zápasů.

V prvním dějství byli nadále aktivnější domácí, zatímco po změně stran se více do hry dostali fotbalisté Tottenhamu. Blízko vyrovnání byl Son Hung-min, proti jeho střele ale zasáhl gólman Karius. Do zakončení se dostával také útočník Kane, jeho šancím ale předcházel ofsajd.

Deset minut před koncem už se ale domácím pasivita nevyplatila a povedenou střelou ze střední vzdálenosti vyrovnal střídající Wanyama, který byl na hřišti teprve minutu.

O chvíli později mohli hosté dokonat obrat z penalty, kterou rozhodčí Moss nařídil po zákroku Kariuse na Kanea. Kanonýr "Kohoutů" ale německého gólmana nepřekonal.

V první minutě nastavení vrátil domácím vedení parádním sólem Salah, ani to ale "Reds" ke třem bodům nestačilo. V páté nastavené minutě kopal druhou penaltu Kane poté, co ji Moss nařídil na radu asistenta. Tentokrát se útočník Tottenhamu nemýlil a vstřelil 100. gól v nejvyšší soutěži.

Liverpool doma bodoval v 15. utkání po sobě a v tabulce je na třetím místě o bod před Chelsea, jež má k dobru pondělní dohrávku na hřišti Watfordu. Tottenham bodoval poosmé v řadě a je pátý.

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Tottenham 2:2. Bláznivý šlágr! Tři góly padly v posledních minutách
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 6. Ramsey, 14. Koscielny, 19. Ramsey, 36. Aubameyang, 74. Ramsey

Hosté: 64. Calvert-Lewin

Sestavy

Domácí: Čech (70. Ospina) – Bellerín, Koscielny, Mustafi, Monreal (46. Kolašinac) – Ramsey (75. Wilshere), Xhaka – Mchitarjan, Özil, Iwobi – Aubameyang.

Hosté: Pickford – M. Keane (46. Davies), A. Williams, Mangala – Kenny, Schneiderlin, Gueye, Cuco Martina – Walcott (61. Calvert-Lewin), Niasse (78. Tosun), Bolasie.

Náhradníci

Domácí: Lacazette, Wilshere, Ospina, Chambers, Maitland-Niles, Kolašinac, Elneny

Hosté: Rooney, Tosun, Sigurdsson, Robles, Calvert-Lewin, Davies, Holgate

Karty

Domácí: Koscielny, Mustafi

Rozhodčí

Swarbrick – Hatzidakis, Cook

Stadion

Emirates Stadium, London

Návštěva

59306 diváků

Svěřenci Arséna Wengera rozhodli o výhřed nad Evertonem stejně jako v posledním ligovém domácím zápase proti Crystalu Palace čtyřmi góly v prvním poločase. Skóre otevřel v 6. minutě Ramsey po Mchitarjanově přihrávce. Po čtvrthodině hry zvýšil hlavou Koscielny a následně přidal svou druhou branku Ramsey.

V 37. minutě zafungovala spolupráce dvou bývalých spoluhráčů z Dortmundu a zároveň nových tváří v základní sestavě Arsenalu. Mchitarjanovu přihrávku za obranu převzal Aubameyang, který následně dloubnul míč přes padajícího Pickforda a zvýšil na rozdíl čtyř branek.

V 64. minutě překonal Čecha přesnou hlavičkou Calvert-Lewin. Český brankář se tak znovu nedočkal 200. vychytané nuly v Premier League. Navíc po střetu s Niassem z úvodu druhé půle musel nakonec v 70. minutě přepustit zřejmě kvůli zranění lýtka místo v brance Ospinovi. O chvíli později završil Ramsey střelou z druhé vlny hattrick, třetí asistenci v zápase si připsal Mchitarjan.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Everton 5:1. Gunners řádili, ale Čech se zranil a 200. nulu nemá
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 82. Gudmundsson

Hosté: 22. Danilo

Sestavy

Domácí: Pope – Bardsley (46. Lowton), K. Long, Mee (C), Taylor – Lennon, Hendrick, Cork, Gudmundsson – Barnes – Vokes.

Hosté: Ederson – Walker, Kompany (C), Otamendi, Danilo – De Bruyne, Fernandinho, Gündoğan – B. Silva, Agüero, Sterling (74. Díaz).

Náhradníci

Domácí: Lindegaard, Lowton, N'Koudou, Westwood, Arfield, Wells, O'Neill

Hosté: Bravo, Laporte, Adarabioyo, Zinčenko, Touré, Díaz

Karty

Domácí: K. Long, Cork, Mee, Barnes

Hosté: Gündoğan

Rozhodčí

Atkinson – Kirkup, Betts – Moss

Stadion

Turf Moor

"Citizens" se ujali vedení v 22. minutě, po nakrátko rozehraném rohovém kopu se míč dostal k Danilovi a ten ho poslal křížnou střelou přesně k tyči. V dalším průběhu zápasu už ale favorit nedokázal podruhé překonat skvěle chytajícího Popea. Ve dvou velkých příležitostech selhali jak Agüero, tak Sterling.

Pořádně ostrý souboj! Ben Davies odkopává balon těsně před obličejem Mohameda Salaha v duelu Tottenhamu s Liverpoolem
Pořádně ostrý souboj! Ben Davies odkopává balon těsně před obličejem Mohameda Salaha v duelu Tottenhamu s Liverpoolem

V druhém poločase tak přišly šance na druhé straně. Lennonův pokus ještě Ederson vytáhl na tyč, na Gudmundssonovu střelu zblízka už ale brazilský brankář nestačil. Islanďan si naběhl na centr za obranu a z voleje vyrovnal na konečných 1:1.

Vedoucí tým Premier League čeká na venkovní výhru už tři zápasy. Poprvé po 25 ligových duelech navíc Manchester City nevyhrál utkání, v němž vstřelil první gól. Burnley nevyhrálo deset soutěžních zápasů v řadě.

SESTŘIH Premier League: Burnley - Manchester City 1:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 55. R. Lukaku, 68. Alexis Sánchez

Hosté:

Sestavy

Domácí: de Gea – A. Valencia (C), Smalling, Rojo, Shaw – McTominay, N. Matić – Mata (71. Rashford), Lingard (65. P. Pogba), Alexis Sánchez – R. Lukaku (78. Martial).

Hosté: Lössl – Zanka, Schindler (59. Hefele), T. Kongolo – Smith (C), Biling (33. Mooy), Hogg, Hadergjonaj – van La Parra (69. Ince), Quaner – Depoitre.

Náhradníci

Domácí: Romero, Lindelöf, Pogba, Carrick, Young, Martial, Rashford

Hosté: Coleman, Malone, Hefele, Mooy, Pritchard, Ince, Mounié

Karty

Domácí: Mata, Alexis Sánchez

Hosté: Biling, Smith, Hogg, Hefele

Rozhodčí

Attwell – Long, Lennard

Stadion

Old Trafford, Manchester

"Rudí ďáblové" se proti Huddersfieldu prosadili až po přestávce. V 55. minutě si Lukaku po Matově přihrávce připsal dvanáctý ligový gól v sezoně a v 68. minutě vstřelil první branku v novém působišti Sánchez. Pokutový kop mu sice brankář Lössl chytil, ale z dorážky už se bývalý hráč Arsenalu nemýlil.

Huddersfield je po páté porážce v řadě na sestupových příčkách, kam se po prohře v Bournemouthu propadlo také Stoke. V 5. minutě si sice Shaqiri připsal první gól hlavou ve svém 139. zápase v rámci jedné z pěti nejprestižnějších evropských lig, ale domácí dokázali v druhém poločase díky gólům Kinga a Mousseta skóre otočit. Bournemouth drží v lize sedmizápasovou neporazitelnost.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Huddersfield 2:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 55. Milivojević

Hosté: 22. Diamé

Sestavy

Domácí: Hennessey – Fosu-Mensah, Kelly (45+2. M. Sakho), Tomkins, van Aanholt – Townsend, Milivojević (C), Cabaye, McArthur – Zaha, Ch. Benteke.

Hosté: Darlow – Yedlin, Lascelles (C), Clark, P. Dummett – Shelvey, Diamé (66. Hayden), Ritchie – Kenedy (57. Atsu), Gayle, Ayoze Pérez (80. Merino).

Náhradníci

Domácí: Henry, Ward, Sakho, Souaré, Riedewald, Čung-Jong, Sörloth

Hosté: Dúbravka, Manquillo, Lejeune, Murphy, Hayden, Merino, Atsu

Karty

Domácí: Fosu-Mensah

Hosté: P. Dummett

Rozhodčí

Marriner – Beck, West

Stadion

Selhurst Park (London)

Návštěva

25 746 diváků

Brankář Martin Dúbravka si na debut za fotbalisty Newcastlu bude muset počkat. Při remíze 1:1 na hřišti Crystalu Palace byl slovenský reprezentant, který v kádru "Strak" hostuje z pražské Sparty, na lavičce. Přednost dostal Karl Darlow.

Ve 22. minutě poslal hosty do vedení Diamé, k němuž propadl míč po rohovém kopu. V dresu Newcastlu nastřílel třicetiletý francouzský záložník od minulé sezony pět gólů a všechny ve venkovních zápasech.

Po sérii šancí na obou stranách se domácím podařilo vyrovnat deset minut po přestávce. Clark fauloval ve vápně a nařízenou penaltu proměnil Milivojevič, ačkoli si Darlow na míč sáhl.

V závěru měli domácí obrovskou šanci na dokonání obratu, obránci Newcastlu ale obětavě zasáhli. Nerozhodným výsledkem si týmy v boji o záchranu příliš nepomohly. Crystal Palace čeká na výhru tři utkání, "Straky" ještě o zápas déle.

SESTŘIH Premier League: Crystal Palace - Newcastle 1:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17. Vardy

Hosté: 53. F. Fernández

Sestavy

Domácí: Schmeichel (C) – Simpson (80. Okazaki), Dragović, Maguire, Fuchs – Albrighton, Adrien Silva (68. James), Ndidi, Diabaté – Vardy, Iheanacho (68. Gray).

Hosté: Fabiański – Naughton, van der Hoorn, F. Fernández (C), Mawson, M. Olsson – Fer (36. T. Carroll), Ki Song-jung, Clucas – Dyer (71. Bony), J. Ayew (90+2. Routledge).

Náhradníci

Domácí: Chilwell, Gray, Hamer, Okazaki, Iborra, James, Benalouane

Hosté: Nordfeldt, Bartley, Narsingh, Carroll, Routledge, Bony, Abraham

Karty

Domácí: Diabaté

Rozhodčí

Taylor – Beswick, Nunn

Stadion

King Power Stadium, Leicester

SESTŘIH Premier League: Leicester - Swansea 1:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 8. G. Murray, 59. Izquierdo, 75. Groß

Hosté: 30. J. Hernández

Sestavy

Domácí: Ryan – Schelotto, Duffy, Dunk (C), Bong – Knockaert (78. March), Stephens, D. Pröpper, Izquierdo – Groß (83. Kayal) – G. Murray (72. Ulloa).

Hosté: Adrián – Collins, Ogbonna, Rice (65. Antonio) – Byram (80. Hugill), Zabaleta, Noble (C), Kouyaté, Cresswell – Mário – J. Hernández.

Náhradníci

Domácí: Krul, Bruno, Goldson, Kayal, March, Baldock, Ulloa

Hosté: Hart, Reid, Fonte, Hakšabanović, Antonio, Cullen, Hugill

Karty

Domácí: Dunk, Izquierdo, Stephens

Hosté: Cresswell

Rozhodčí

East – Wilkes, Garratt

Stadion

Amex Stadium, Falmer

SESTŘIH Premier League: Brighton - West Ham 3:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 4. Hegazy, 71. Rondón

Hosté: 40. Lemina, 43. Stephens, 55. Ward-Prowse

Sestavy

Domácí: Foster – McAuley, Nyom (77. McClean), Hegazy, C. Dawson – Brunt, Barry, Yacob (62. Burke), Phillips – Rondón, Sturridge (62. Jay Rodriguez).

Hosté: A. McCarthy – Carrillo (74. S. Long), Tadić (87. Redmond), Boufal (84. P.-E. Höjbjerg), Romeu – Ward-Prowse, Bertrand, Lemina, Hoedt – Stephens, Soares.

Náhradníci

Domácí: Myhill, Field, Harper, Burke, McClean, Rodriguez

Hosté: Forster, Jošida, Davis, Redmond, Höjbjerg, Long, Gabbiadini

Karty

Domácí: Barry, Phillips

Hosté: Bertrand

Rozhodčí

Oliver M.

Stadion

The Hawthorns, West Bromwich

Návštěva

25911 diváků

SESTŘIH Premier League: West Bromwich - Southampton 2:3
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 70. J. King, 79. Mousset

Hosté: 5. Shaqiri

Sestavy

Domácí: Begović – Francis (C), S. Cook (13. J. King), Aké, Fraser – L. Cook, Gosling, Daniels – Ibe (90+2. Pugh), Stanislas (59. Mousset) – C. Wilson.

Hosté: Butland – Bauer, Shawcross (C), K. Zouma, Pieters – Cameron, Ndiaye (71. Stafylidis) – Shaqiri, Allen, Choupo-Moting (83. Berahino) – Crouch (83. Diouf).

Náhradníci

Domácí: Arter, Boruc, King, Mousset, Pugh, Simpson, Surman

Hosté: Grant, Adam, Berahino, Diouf, Johnson, Sobhi, Stafylidis

Karty

Domácí: Gosling, J. King

Hosté: Ndiaye, Shaqiri, Choupo-Moting

Rozhodčí

Tierney – Perry, McDonough

Stadion

Vitality Stadium, Bournemouth

Návštěva

10 614 diváků

SESTŘIH Premier League: Bournemouth - Stoke 2:1
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Manchester City 38 32 4 2 106:27 100
2. Manchester Utd. 38 25 6 7 68:28 81
3. Tottenham 38 23 8 7 74:36 77
4. Liverpool 38 21 12 5 84:38 75
5. Chelsea 38 21 7 10 62:38 70
6. Arsenal 38 19 6 13 74:51 63
7. Burnley 38 14 12 12 36:39 54
8. Everton 38 13 10 15 44:58 49
9. Leicester 38 12 11 15 56:60 47
10. Newcastle 38 12 8 18 39:47 44
11. Crystal Palace 38 11 11 16 45:55 44
12. Bournemouth 38 11 11 16 45:61 44
13. West Ham 38 10 12 16 48:68 42
14. Watford 38 11 8 19 44:64 41
15. Brighton 38 9 13 16 34:54 40
16. Huddersfield Town 38 9 10 19 28:58 37
17. Southampton 38 7 15 16 37:56 36
18. Swansea 38 8 9 21 28:56 33
19. Stoke 38 7 12 19 35:68 33
20. West Brom 38 6 13 19 31:56 31

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud