16. března 2018 • 15:40

Vyšehrad, škola, a teď? Anglie! Český obránce Egert podepsal ve druhé lize

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hodně zajímavou cestu se vydal Tomáš Egert. Mladý český fotbalista, který dříve nastupoval za juniorku Liberec či Viktorii Žižkov, začal sezonu v třetiligovém Vyšehradě. Za ten od září nenastoupil, přesto se teď může radovat z angažmá v druhé anglické lize, konkrétně v Burtonu.



Třiadvacetiletý zadák, který na konci minulé sezony skončil ve Viktorii Žižkov, odehrál v srpnu a září pět zápasů za Vyšehrad ve třetí nejvyšší soutěži, od té doby byl ale volným hráčem. Osud ho zavál do Anglie, na univerzitě v Derby studuje sportovní management. I díky tomu nakonec přišel k angažmá v Burtonu.

"John McGrath, který koučuje Mickleover Sports, nám o něm řekl. Že trénuje jen s nimi a na univerzitě, ale je na to moc dobrý," prozradil o referencích na Egerta trenér Burtonu Nigel Clough. Ten se českého obránce nakonec rozhodl podepsat do konce sezony i kvůli zraněním, která jeho celek souží.

Sám Egert je z nové štace velmi šťastný. "Jsem nadšený, že jsem s klubem podepsal. Jsem tu teprve pár týdnů, ale mám z toho velkou radost. Všichni jsou velmi milí," pochvaloval si. "Anglický fotbal je víc fyzicky náročný, hraje se do těla. Ale to je přesně můj styl, na to se těším," dodal.

Egert může v dresu Burtonu nastoupit už o víkendu, nebude to ale mít vůbec jednoduché. Jeho Burton je předposlední, utká se ale s Wolverhamptonem, který je naopak lídrem celé soutěže.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud