21. března 2018 • 10:28

Dúbravka chce zůstat v Newcastlu. Na čem závisí jeho přestup ze Sparty?

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zachytat si anglickou Premier League, to je sen snad každého fotbalového brankáře. Martinu Dúbravkovi se v 29 letech splnil. Slovenský brankář, který navléká dres Newcastlu, by rád na britských ostrovech zůstal i poté, co vyprší jeho zápůjčka z pražské Sparty. Ne vše je ale v jeho rukou.



Dúbravkův přesun do Anglie se upekl až v samém závěru lednového přestupního období. Slovenský reprezentant se téměř okamžitě zapracoval na postu jedničky týmu. Z branky vytlačil Karla Darlowa a Roba Elliota, kteří o tuto pozici soutěžili  v první polovině sezony. Ani jeden z nich to ale nebral špatně.

"Překvapivě jsou oba velmi přátelští. Jsme v jednom týmu a potřebujeme se udržet v lize, tak tam není žádné napětí, spíš přátelská atmosféra," sdělil Dúbravka serveru šport.sk na srazu slovenské reprezentace.

Vysoký gólman debutoval snově, v prvním zápase se postavil proti hvězdnému Manchesteru United a čistým kontem přispěl k výhře. "Pro mě byl snový už jen samotný přestup do Newcastlu," vyprávěl s úsměvem a vyjádřil svou vděčnost za to, že dostal od trenéra Rafaela Beníteze šanci.

Slovo přestup ale není přesným popisem Dúbravkova angažmá, slovenská jednička zatím v Newcastlu jen hostuje, dál patří pražské Spartě. Ví, že snaha udržet Straky v lize je důležitá i pro něj. Pokud v Premier League setrvají, zvýší se možnost jeho trvalého přesunu do St. James Parku.

"Věřím, že Newcastle zůstane v lize a od toho se bude odvíjet i můj případný přestup. Doufám, že se o tom rozhodne brzy, protože čekat do léta a nevědět, na čem jste, není moc příjemné. Snažím se koncentrovat na svůj výkon na hřišti a dělat vše pro to, abych zaujal kompetentní lidi," řekl o možnosti setrvání v Anglii.

Devětadvacetiletý brankář zatím odchytal čtyři ligové zápasy a inkasoval stejný počet branek. Dvakrát udržel čisté konto, kromě Manchesteru United vynuloval ještě konkurenta v boji o záchranu, Southampton. Newcastle je momentálně třináctý, právě nad Southamptonem na první sestupové příčce má náskok čtyř bodů.

SESTŘIH Premier League: Newcastle - Southampton 3:0. Druhé čisté konto pro Dúbravku
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Newcastle - Manchester United 1:0. Dúbravkův debut snů! V tutovce vychytal Martiala
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud