18. dubna 2018 • 15:42

Mourinho odradil hvězdu? Napjaté vztahy, agent nabízí Pogbu do PSG

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Však to znáte - na každém šprochu pravdy trochu. V Anglii sílí hlasy, že pozice Paula Pogby v Manchesteru United začíná výrazně slábnout. Podle listu Daily Mail se zhoršily vztahy francouzského reprezentanta s trenérem José Mourinhem. Portugalský kouč je prý připravený vysokého záložníka v létě pustit. Pogbův agent už rozhazuje sítě a vysoce ceněného hráče nabízel v PSG.



Pogba přišel do Manchesteru United v létě 2016 za 89 milionů liber (při aktuálním kurzu 2,61 miliardy korun) a stal se nejdražším fotbalistou světa. Má být pilířem mužstva, stěžejním hráčem, tváří klubu. Pod Josém Mourinhem ale takovou pozici úplně nemá.

Pogbu trápí nevyrovnané výkony - na jeden fantastický zápas odehraje dva až tři průměrné, Mourinho ho několikrát zařadil mezi náhradníky, případně ho vynechal ze sestavy úplně. Také proto proto může dojít k situaci, že 25letý Pogba půjde v létě jinam.

Hráčův agent Mino Raiola podle britského listu Daily Mail už oťukává situaci v ostatních klubech, svého klienta měl nabídnout do PSG. Problém u francouzského mistra spočívá ve finačním fair play - klub v posledním roce utratil 365 milionů liber (10,6 miliardy korun) a další nákladný přestup by pro něj byl velmi komplikovaný.

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola navíc nedávno prohlásil, že United nabízeli Pogbu svému městskému rivalovi v zimním transferovém období. Agent Raiola nevyloučil, že se ze zástupci klubu bavil, přesto se nezdá pravděpodobná varianta, že by Pogba toužil posílit jednoho z úhlavních nepřátel "rudých ďáblů".

Pogbovy vztahy s Mourinhem se podle informací z Anglie výrazně zhoršily a trenér by svého hráče s klidným svědomím pustil. Velkým zájmem údajně nehoří Barcelona ani Real Madrid, v úvahu by snad přicházel možný návrat do Juventusu.

Co by se líbilo Mourinhovi, nemusí se ale líbit jeho šéfům. Trenér potřebuje mimo jiné přesvědčit výkonného místopředsedu Eda Woodwarda, který odchodu hráče, jenž stál klub tolik peněz (Pogba navíc bere 200 000 liber týdně), není příliš nakloněný.

Klub se navíc nebude chtít zbavit dalšího středního záložníka ve chvíli, kdy na odchodu jsou Michael Carrick (po sezoně konec kariéry) a Marouane Fellaini (neprodloužil smlouvu, jedná s AS Řím).

SESTŘIH Premier League: Manchester United - West Brom 0:1. A titul slaví City
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Manchester United 2:3. Velký obrat hostů, Pogba dal dva góly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud