1. května 2018 • 04:10

Gerrarda odrazují od Rangers: Jsou trapní, nepomohl by ani Guardiola

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chystá se další legendární hráč na trenérskou dráhu? Na Britských ostrovech už berou za hotovou věc, že ikona Liverpoolu Steven Gerrard převezme Glasgow Rangers. Začínajícího kouče, který se stará o mládež klubu svého srdce, ale od práce na Ibrox Stadium odrazuje bývalý útočník John Hartson. Kanonýr, který hrával za největšího rivala Rangers, Celtic Glasgow, se nebojí druhý tým skotské metropole označit za trapný.



Gerrard vletěl do prvního týmu Liverpoolu jako kometa, s kapitánskou páskou na ruce jej dovedl ik triumfu v Lize mistrů. K trenérské kariéře ale přistupuje podstatně obezřetnějšími krůčky. Poté, co pověsil kopačky na hřebík jako hráč amerického LA Galaxy, odmítl nabídku trénovat Milton Keynes Dons v nižší anglické soutěži a vrátil se domů, do Liverpoolu. Tam vede osmnáctku, v akademii má pod dohledem i Vítězslava Jaroše, český brankářský talent.

Teď ho ale nejspíš čeká krok do velkého fotbalu. Podle britských médií by měl převzít Glasgow Rangers, tým, který po odvolání portugalského kouče Pedra Caixinhi vede jen do konce sezony bývalý obránce Graeme Murty. Pokud se tak stane, čeká jej velmi těžký úkol – zmenšit ohromný deficit mezi Rangers a úhlavním rivalem, Celticem. Ten v uplynulém víkendu oslavil už sedmý titul v řadě, v derby navíc Gerrardovu budoucímu týmu uštědřili ostudnou prohru 0:5.

„Ani Pep Guardiola by něco takového nedokázal,“ přidal svůj názor bývalý snajpr Celticu John Hartson, který Gerrarda od práce na Ibrox Stadium odrazuje. „Rangers jsou strašliví. Jejich nejzkušenější hráči jsou hrozní, v nedělním derby byli úplně trapní,“ sekal odsudky na adresu druhého týmu města Glasgow.

„Celtic je od nich na míle vzdálený. Načasování by pro Gerrarda nebylo dobré, Rangers jsou špatně organizovaní na hřišti i mimo něj. Potřebovali by nového investora, a spoustu dalších věcí,“ tuší Hartson. Argumenty, proč by bývalý středopolař teoreticky měl novou práci vzít, jsou jen mizivé. „Může si říct, že když je převezme, může je jen vytáhnout vzhůru. Horší už to určitě nebude. Alespoň půjde do týmu, který má skvělou fanouškovskou základnu,“ hledal bývalý útočník pozitiva.

Hartson, stejně jako mnozí další, vidí Gerrardovo místo na Anfield Road. „Možná dostane šanci vést Liverpool, nikdo neví, jestli se Klopp třeba za nějakou dobu nerozhodne odejít. Tam pro Stevena vždy bude místo, i kdyby v Rangers drasticky neuspěl jako poslední dva trenéři, jeho případné práci v Liverpoolu to neublíží,“ završuje Hartson.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud