10. května 2018 • 15:25

Rooney končí v Evertonu a míří do zámoří. Bude hrát v D.C. United

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý kapitán anglické fotbalové reprezentace Wayne Rooney má podle britských médií namířeno do MLS. Dvaatřicetiletý útočník Evertonu by měl s celkem D.C. United podepsat smlouvu do konce roku 2020. Oficiálně by měl být transfer potvrzen 10. června, až se v zámořské soutěži otevře přestupové okno.



Rooney v končící sezoně nastupoval za Everton, kam se loni v létě vrátil po třinácti letech v Manchesteru United. S mateřským klubem podepsal dvouletou smlouvu, v dosavadním průběhu anglické ligy za něj odehrál 31 zápasů a dal deset branek. V příštím ročníku by však podle trenéra Sama Allardyceho neměl jisté místo v základní jedenáctce.

Během působení v United získal Rooney pět titulů, s klubem vyhrál také Ligu mistrů v roce 2008 a loni byl u triumfu v Evropské lize. Za Anglii odehrál 119 zápasů a s 53 góly je nejlepším střelcem v historii reprezentace. Čtyřikrát byl také vyhlášen nejlepším anglickým fotbalistou.

Další porážku Evertonu neodvrátil ani útočník Wayne Rooney
Další porážku Evertonu neodvrátil ani útočník Wayne Rooney

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud