23. května 2018 • 14:00

Trenérská škatulata. V Chelsea řeší miliony pro Conteho, rozhodne Itálie

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Anglii se může každou chvíli spustit trenérské domino. V Arsenalu potvrdili nástupce Arséna Wengera, trenérské opratě převezme Unai Emery. Pozici na střídačce se zabývají i v Chelsea - podle informací z Británie panuje v klubu nespokojenost s Antoniem Contem, který ale nehodlá jen tak rezignovat. Jeho vyplacení by Romana Abramoviče mohlo přijít na 9 milionů liber (261 milionů korun). Případný nástupce se rýsuje v Neapoli - v hledáčku se ocitl Maurizio Sarri, jehož může nahradit zkušený Carlo Ancelotti.



Arsenal už nového trenéra má, další londýnský klub po něm touží. Antonio Conte sice s Chelsea za dva roky ve funkci vyhrál titul a naposledy FA Cup, přesto to nemusí stačit. Ligu toži "blues" završili na páté příčce mimo Ligu mistrů, v klubu mu vyčítají i pasivní chování na přestupovém trhu.

Proběhly i spory s hráči v kabině, do křížku se před rokem v létě dostal s Diegem Costou. Španělský útočník se po mistrovské sezoně ocitl v nemilosti a v Chelsea jako nejlepší střelec týmu skončil. Díru po důrzaném forvardovi se nepodařilo zacelit, navíc dva klíčoví hráči (gólman Thibaut Courtois a záložník Eden Hazard) váhají s prodloužením kontraktů.

Problémů mají na Stamford Bridge k řešení víc než dost. Stále víc pronikají z Anglie informace, že by klub rád přivedl nového trenéra. Horkým kandidátem je Maurizio Sarri, kterému se daří v Neapoli. Tam by místo něj mohl zamířit Carlo Ancelotti, ostřílený kouč už se prý v Římě potkal s klubovým prezidentem Aurelio De Laurentiisem. "Pro Sarriho už u nás není místo," měl vzkázat neapolský šéf podle britského The Sun.

Trenérská rošáda ale má jeden háček. Conte se nechce funkce v Chelsea pustit jen tak. Z platné smlouvy mu zbývá ještě jeden rok a ten chce italský kouč dodržet. Pokud nepřijme jiné angažmá a dostane padáka, bude ho následujících 12 měsíců muset stejně platit Chelsea. Celkem mu pošle na účet přes 9 milionů liber (261 milionů korun).

Není divu, že Conte se nikam nehrne. V případě, že ho Chelsea opravdu vyhodí, si dá od trénování roční pauzu, kdy mu "blues" budou dotovat štědré prázdniny. Situaci v klubu komplikuje i situace, že majitel Roman Abramovič nemůže být v Londýně. Ruskému magnátovi totiž vypršelo platné vizum před třemi týdny a nové zatím nedostal. Z těchto důvodů nemohl být podnikatel přítomen ani sobotnímu vítězství Chelsea nad Manchesterem United ve finále Anglického poháru.

SESTŘIH Premier League: Newcastle - Chelsea 3:0. Dúbravka udržel čtvrtou nulu
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Liverpool 1:0. Šlágr rozhodl Giroud
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Huddersfield 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud