31. května 2018 • 10:00

Změny v Aston Ville: Terry končí, klub prý lanaří Stramaccioniho

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úspěšnou sezonu zakončili zklamáním. Vysněný postup do Premier League se nepovedl. Ve finále ve Wembley Aston Villa podlehla Fulhamu a čeká ji další rok ve druhé anglické lize. Klub už tak začal spřádat plány. Ve středu odpoledne vyšla zpráva o tom, že v týmu nebude pokračovat ikona John Terry. A změna by se mohla konat i na trenérském postu. Podle italských médií to má Steve Bruce nahnuté. Náhrada? Bývalý kouč Sparty Andrea Stramaccioni!



Vypadalo to nadějně. Klub z Birminghamu měl slušně nakročeno. Sezonu zakončil na čtvrtém místě a v play off o Premier League se probil až do finále, kde nestačil na Fulham. Kdekdo by si řekl, že nutné zásahy nejsou třeba, jenže vedení „The Villans“ má zřejmě jiné plány.

Úspěšného kouče Stevea Bruce, který dokázal z Championship postoupit již čtyřikrát, má podle informací Tuttomercato a Calciomercato nahradit Andrea Stramaccioni. Do března ještě trenér pražské Sparty.

Podle informací Italských novinářů už měl anglický klub 42letého trenéra kontaktovat, zda by měl o angažmá zájem. Ačkoliv fanoušky děsí špatná bilance v jeho předchozích klubech, vedení Aston Villy je přesvědčeno, že se nejedná o tak špatného trenéra, jak je často prezentováno. Velkým plusem je údajně jeho znalost angličtiny, kterou Stramaccioni piloval v Los Angeles.

Pravdou však je, že Inter pod jeho vedením po devíti letech chyběl v evropských pohárech a v lize skončil devátý. Udinese Calcio se pod vládou mladého italského kouče zachraňovalo v Serii A a v problémech se zmítal i řecký Panathinaikos.

Dvě největší hvězdy Aston Villy. Mladíček Jack Grealish je utěšován hvězdným Johnem Terrym
Dvě největší hvězdy Aston Villy. Mladíček Jack Grealish je utěšován hvězdným Johnem Terrym

Nevalně skončilo i jeho poslední štace v pražské Spartě, která po jeho nástupu do funkce a rozsáhlé přestavbě kádru zažila nejhorší sezonu od ročníku 2005/06 a skončila v lize až pátá.

Naposledy se v Itálii spekulovalo, že by se Stramaccioni mohl vrátit opět do Udine, ale české zástupce Antonína Baráka a Jakuba Jankta dostal pod křídla Chorvat Igor Tudor.

Zatímco setrvání trenéra Bruceho je nejisté, konec bývalého kapitána Chelsea a anglické reprezentace Johna Terryho Aston Villa potvrdila ve středu na svém webu.

„John je opravdový lídr a předčil všechna naše očekávání. Byl obrovsky populární v kabině mezi hráči a výrazně plnil svoji roli kapitána. Věříme, že na angažmá u nás bude vzpomínat pouze v dobrém a přejeme mu jen to nejlepší v další kariéře,“ uvedl klub v oficiální zprávě.

Terry přišel do druholigového celku před touto sezonou z Chelsea jako volný hráč. Odehrál 36 soutěžních zápasů a připsal si po jedné brance a asistenci.

RENTGEN: Sparta pod Stramaccionim? Nekoordinovaná, neorganizovaná
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud