29. května 2018 • 17:35

Stramaccioni vrací úder: Cassano je podvodník, co mě chtěl nechat vyhodit

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Nemohu o něm říci, že by byl férový a čestný. Je to spíše někdo, kdo vám řekne do očí něco jiného, než pak řekne za vašimi zády." Těmihle nelichotivými slovy nepočastoval italský bouřlivák Antonio Cassano nikoho jiného než Andreu Stramaccioniho. Bývalého kouče Sparty nenechala útočníkova prohlášení pro italskou verzi Sky Sports v klidu a rozhodl se, že situaci uvede na pravou míru.



Pětatřicetiletý bývalý útočník Cassano, který minulý rok ukončil kariéru, se setkal se Stramaccionim v Interu Milán. V březnu roku 2013 jejich vzájemná nevraživost došla až k rvačce v šatně, hráči Interu je museli odtrhnout od sebe.

Cassanovo čerstvé vyjádření výměnů názorů začalo. "Potkal jsem za život hodně špatných lidí, ale ze všech nejhorší byl Stramaccioni," řekl Cassano pro Sky Sport Italia. "Jen výjimečně jsem nechal hádky přejít do fyzické roviny, ale s ním bylo dobře, že to došlo až do tohoto bodu. Je to člověk, kterého jsem neměl rád, nemám rád a nebudu ho mít rád," dodal.

Stramaccioni to nenechal dlouho bez odezvy a pro list La Gazzetta dello Sport poskytl svoji verzi událostí. Motivem Cassanova jednání byla údajně představa, že pod koučem Walterem Mazzarim, který Stramaccioniho nakonec ve funkci vystřídal, by měl jistější postavení.

"Dozvěděl jsem se, že Cassano víceméně uspořádal setkání hráčů a některých členů trenérského štábu, kterým vtlkoukal do hlavy, jak je Walter Mazzarri dobrý trenér a jak by bylo mnohem lepší, kdyby mě nahradil. Byl si stoprocentně jistý, že já bych ho na konci sezony v týmu nenechal, ale v jeho plánech by figuroval. No, a nakonec to byl právě Mazzarri, kdo ho z Interu vyhodil," vysvětlil zákulisí roztržky.

Stramaccioni prý den poté, co se o všem dozvěděl, počkal na samý konec tréninku, aby pak Cassana konfrontoval o samotě. "Samozřejmě vše popřel, je to podvodník. Řekl jsem mu, že je jako člověk naprosto bezcenný a nemá ani špetku vděku za to, že jsem ho v Interu chtěl. Samozřejmě, od té chvíle se to vše zvhlo," přiostřil situaci 42letý kouč.

"Ani se mě nedotkl, a dobře to ví. Kříčel jsem na něj, že mě objímal po každém gólu a říkal, že jsem skvělý trenér. Když ale pak nezapadal do plánů, byl jsem pro něj nejhorší kouč na světě. Nejsem žádný fenomén, ale ani žádná katastrofa," bránil se Stramaccioni.

Z Interu odešel v květnu 2013 poté, co s týmem skončil v lize devátý. Kontroverzní útočník na stejné adrese nevydržel o moc déle - pryč se stěhoval po dvou měsících práce pod Mazzarrim, přestoupil tehdy do Parmy. 

Bývalý trenér Sparty, Interu, Panathinaikosu a Udine si je jistý, že zná důvod Cassanova útoku. "Po mnoha letech se rozhodl zaútočit na jednu z osob, se kterou se střetl, a vybral si tu, která má nejmenší mediální vliv. Tím, co prohlásil, jen potvrdil to, co jsem si o něm myslel už od té první konfrontace," odsoudil Stramaccioni bývalého reprezentačního útočníka.

Stramaccioniho éra ve Spartě končí: výhry v menšině, zklamání v lize i Evropě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud