14. července 2018 • 10:30

Trenér Sarri podepsal s Chelsea smlouvu na tři roky: Je to velká výzva!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem fotbalistů Chelsea byl podle očekávání jmenován Maurizio Sarri. Devětapadesátiletý italský kouč přišel z Neapole a podepsal smlouvu na tři roky. Ve funkci nahradil krajana Antonia Conteho, který byl v pátek odvolán po dvou letech na Stamford Bridge.



Chelsea usilovala o Sarriho od začátku léta, ale Neapol se ho zdráhala uvolnit, přestože už od května bylo jasné, že italský celek přebírá Carlo Ancelotti a Sarri ve funkci končí po třech letech. Během nich tým dovedl dvakrát na druhé místo v lize za Juventusem a jednou na třetí.

Neapol chtěla odstupné a podle informací médií ji obměkčilo až to, že Chelsea spolu se Sarrim přivede i záložníka Jorginha celkem za 57 milionů eur (asi 1,47 miliardy korun), což je více, než nabízel Manchester City. Londýnský celek se zároveň měl zavázat, že dokud bude Sarri na jeho lavičce, nebude usilovat o přestup dalšího hráče Neapole, jinak bude muset zaplatit pokutu.

Očekává se však, že Sarriho příchod bude znamenat příliv hráčů z Itálie do Chelsea. Spekuluje se o zájmu o dvojici z Juventusu Turín Gonzala Higuaína a Daniela Ruganiho či o brazilského gólmana Alissona Beckera z AS Řím.

Sarriho čeká první angažmá mimo Apeninský poloostrov. Před Neapolí vedl Pescaru, Avellino, Perugii, Veronu Sorrento a Empoli. Nyní je už třináctým koučem Chelsea od roku 2003, kdy převzal tým majitel Roman Abramovič.

"Je to pro mě velká výzva. Rád bych fanouškům nabídl zábavný fotbal a trofeje, které si tento klub zaslouží," řekl Sarri, pod nímž Neapol v sezoně 2016/17 dala 94 branek, což je rekord italské ligy v tomto století.

Italský kouč Antonio Conte by mohl opustit Chelsea, na jeho místo může přijít Maurizio Sarri z Neapole. Tam by na trenérskou lavičku měl přijít zkušený Carlo Ancelotti
Italský kouč Antonio Conte by mohl opustit Chelsea, na jeho místo může přijít Maurizio Sarri z Neapole. Tam by na trenérskou lavičku měl přijít zkušený Carlo Ancelotti

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud