23. července 2018 • 15:51

Karius opět chyboval a poslal vzkaz kritikům. Klopp slíbil změnu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední měsíce jsou pro něj období hrůzy. Německý brankář Liverpoolu Loris Karius předvedl opět další kiks a fanoušci s ním nemají slitování. Po dvou hrubkách v přípravném duelu s Dortmundem (1:3) mu opět dali co proto. A 25letý gólman už tlak nevydržel. Jeho pozice v klubu se rapidně změnila, kouč Jürgen Klopp už s ním na pozici jedničky nepočítá.



Začalo to ve finále Ligy mistrů proti Realu Madrid (1:3), pokračovalo v přípravném duelu s Tranmere ze čtvrté anglické ligy a chybu si Loris Karius neodpustil nejnověji ani na turné v zámoří, když se Liverpool utkal s Borusií Dortmund.

Německý brankář chyboval, když střelu Christiana Pulisice pouze nejistě vyrazil v pokutovém území před sebe a Jacob Brunn Larsen ji pohotově dorazil do sítě. Ještě předtím vyděsil fanoušky anglického klubu jedním nepovedeným odkopem, který poslal přímo k Maxi Philippovi, jenž ale odkrytou branku netrefil.

Fanoušci „Reds“ už mají častých zkratů dost a dávají Karisuovi jeho chyby na sociálních sítích pořádně sežrat.

VIDEO: Sestřih Dortmund - Liverpool 3:1

„Těm, co mají radost z cizího selhání: Ať už je ve vás cokoliv, co vás nutí k takové nenávisti a hněvu, přeji vám, aby vás to brzy pustilo a prožívali jste znovu šťastné okamžiky ve vašem životě,“ neudržel se brankář a napsal na Instagram vzkaz svým kritikům.

Připomeňme si, kdy a jak Karius v barvách Liverpoolu chyboval už dřív.

Poprvé se výrazně podepsal pod výsledek ve finále Ligy mistrů, kde namazal Karimu Benzemovi na gól a posléze propustil mezi rukama střelu Garetha Balea.

V letní přípravě s Tranmere, které ještě loni hrálo až pátou nejvyšší soutěž v Anglii, naskočil do druhého poločasu za stavu 3:0 pro Liverpool. V 72. minutě neudržel razantní střelu Ollieho Norburna z přímého kopu, míč jen vyrazil před sebe a dorážející Jonny Smith už měl s dorážkou celkem snadnou práci.

A nyní se dopustil chyby i na soustředění v USA, což fanoušci nesou velmi nelibě. Alespoň částečně je musela uklidnit slova trenéra Jürgena Kloppa, který potvrdil, že novou jedničkou Liverpoolu bude brankář Alisson, který do Liverpoolu přišel za rekordní sumu 65 milionů liber (1,9 miliardy korun).

„Je to brankář světové úrovně, takže si nebudeme hrát a říkat, že uvidíme, jak si povedou. Navíc nebyl nejlevnější, takže pokud bude zdravý, v brance bude on,“ řekl Klopp.

Brazilský brankář se Liverpoolu upsal už minulý čtvrtek, ale k týmu se připojí až na soustředění ve Francii příští týden. Předtím se Kloppovi svěřenci v USA utkají s Manchesterem City a Manchesterem United.

Brankář Loris Karius předvedl v přípravě další kiks
Brankář Loris Karius předvedl v přípravě další kiks

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud