30. července 2018 • 14:30

Mourinho ve sporu kvůli posilám. Vyhodí ho jako prvního, tipují v Anglii

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne zrovna ideální přípravu na novou sezonu prožívají fotbalisté Manchesteru United. Tým rozbitý světovým šampionátem se dává zpět dohromady jen pomalu, v posledním přátelském utkání svěřenci Josého Mourinha podlehli v zámoří  Liverpoolu vysoko 1:4. A portugalský kouč začíná být neklidný. Na tiskové konferenci se nepřímo pustil do klubového šéfa Edda Woodvarda s tím, že od letošního přestupového okna čekal něco jiného. Podle kurzů britských sázkových kanceláří bude právě Mourinho prvním odvolaným trenérem nového ročníku Premier League.



„Rudí ďáblové“ se na nový soutěžní ročník jako už tradičně připravují v USA, ze čtyř zápasů však zatím v devadesáti minutách žádný nevyhráli. Po remízách s mexickým Clubem America a domácím San Jose Earthquakes zdolali na penalty AC Milán. Sobotní čtyřgólová lekce od Liverpoolu však Mourinhovi přidělala pořádné vrásky na čele.

Manchester v létě zatím posílil o brazilského záložníka Freda ze Šachťaru Doněck, portugalského obránce Dalota a náhradního brankáře Granta ze Stoke. Na pořádný balík vyšel především Fred, za kterého United zaplatili 59 milionů eur. I proto se viceprezident United Woodward už zdráhá uvolnit Mourinhovi další prostředky, dokud někdo z početného kádru neodejde. Zkušenému trenérovi se to ale logicky nelíbí.

„Před několika měsíci jsem dal klubu seznam pěti jmen. A počkám, jestli ještě bude možné někoho z těchto hráčů přivést. Pokud ano, tak ano. Pokud ne, tak ne. Pokud ano, je to dobře. Pokud ne, pak budeme bojovat, pracovat a věřit v hráče, které máme,“ prohlásil svérázný portugalský trenér.

Mourinhovi v přípravě aktuálně schází sedmnáct (!) hráčů prvního týmu, devět jich léčí zranění, osmička má prodloužené volno po návratu z mistrovství světa. Chybí tak například Pogba, Young, Lukaku, Fellaini nebo Lingard. Premier League přitom startuje už za necelé dva týdny, United poprvé vyběhnou na hřiště desátého srpna proti Leicesteru.

Fotbalisté Manchesteru prohráli s Liverpoolem v USA 1:4
Fotbalisté Manchesteru prohráli s Liverpoolem v USA 1:4

Právě na jednu z opor úvodního ligového soupeře si Mourinho podle britských médií dělal zálusk. Dobrými výkony v Rusku na sebe upozornil stoper anglické reprezentace Harry Maguire, v hledáčku Manchesteru United pak měl být i Kolumbijec Yerry Mina z Barcelony. „Chtěl bych další dva hráče, ale myslím, že oba nedostanu,“ postěžoval si Mourinho na sobotní tiskové konferenci. Přestupové okno navíc v Anglii končí už v předvečer startu nové sezony, mnoho času na možné příchody tak skutečně nezbývá.

„Z toho zápasu jsem si nic nevzal. Tohle není můj tým, ani z třiceti procent. Půlka hráčů tady po devátém srpnu nebude,“ řekl bývalý kouč Realu Madrid nebo Chelsea po zmíněné porážce od Liverpoolu. Aktuálně mu kvůli zranění navíc vypadl i srbský záložník Nemanja Matič, který začátek sezony určitě nestihne.

„Nevím, jak dlouho bude mimo, z mistrovství světa si přivezl zranění a volno, které měl, k vyřešení problému nestačilo. Zraněný je i Antonio Valencia, přijel z dovolené, myslím, že ji měl až moc. Nevrátil se v dobré kondici,“ zkritizoval Mourinho ekvádorského hráče.

United v úterý čeká poslední zápas v USA, v Miami se utká s Realem Madrid. Po návratu do Evropy pak ještě přijde generálka proti Bayernu, příští pátek už ostrý start sezony.

Zkrátka nijak jednoduchá situace. Možná i proto sázková kancelář SkyBet míní, že právě Mourinho bude prvním odvolaným trenérem nové sezony Premier League. Na jeho předčasný konec ve slavném týmu si fanoušci mohou vsadit v kurzu 5:1. A vzhledem k jeho napjatému vztahu s klubovým šéfem Woodwardem to není zase tolik nepravěpodobné.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud