6. srpna 2018 • 18:20

Tottenham poprvé otevřel stadion. Diváci přišli, i když se nehrál zápas

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to blízko! Tottenham se chystá na první zápas na novém stadionu. Kvůli jeho stavbě odehrál londýnský klub celý minulý ročník Premier League ve Wembley. Vedení nyní poprvé otevřelo brány nové stavby pro veřejnost. Fotbalový zápas ale fanoušci ještě neviděli.



Komfortní sedačky, luxusní stánky s občerstvením i obří kohout. To vše mohli v pondělí vidět v rámci seznamovacího dne vůbec první návštěvnici nového stadionu Tottenhamu, který by měl pojmout 61 tisíc fanoušků.

Zatím nanečisto si mohli zažít pocit, jaký budou prožívat během zápasu svých milovaných Spurs. Tentokrát se však žádné utkání před jejich zraky nekonalo. Šlo o první zkušenost s novým stánkem. Pracovníci divákům pouze ukázali, jak by vše mělo vypadat až bude stadion v plném provozu.

Ten pravý čas nastane 15. září, kdy Tottenham přivítá v novém domově v rámci 5. kola Premier League finalistu Ligy mistrů Liverpool. Před jejich zraky však nadále pokračovaly práce na hrací ploše, kde se namísto fotbalistů proháněly bagry.  

Než bude „Tottenham Hotspur Stadium,“ jak zní oficiální název stadionu, dokončen, budou muset „kohouti“ odehrát začátek nové sezony ještě v azylu ve Wembley.

Oficiálně se to však týká pouze jednoho zápasu, a to když ve 2. kole Premier league změří Tottenham síly s Fulhamem. Zápasy s Newcastlem, Manchesterem United a Watfordem pak odehraje na hřištích soupeřů. 

Tottenham otevřel svůj nový stadion pro diváky.
Tottenham otevřel svůj nový stadion pro diváky.

Nový stadion nebude sloužit pouze pro fotbalová klání. Londýnský klub uveřejnil na sociálních sítích také podrobnosti o zasouvacím hřišti pro americký fotbal. Stadion totiž bude hostit 14. října zápas americké NFL mezi Seattle Seahawks a Oakland Raiders.

Stadion jako takový už má svůj vlastní znak, který ve slově "Stadium" bude mít namísto písmene „A“ šipku mířící na sever, která má symbolizovat, že se klub nachází v severní části Londýna. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud