16. srpna 2018 • 14:35

Pogba se hádá a chce do Barcelony. Vadilo mu jedno Mourinhovo slovo

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestupy směrem do Premier League už jsou uzavřeny, anglické lize ale stále hrozí jeden hvězdný transfer směrem ven. Na ostrovech sílí hlasy o tom, že záložník Manchesteru United Paul Pogba je každým dnem blíž odchodu do Barcelony. Za tím, že si někdejší nejdražší hráč světa přeje odejít, má být nejen touha navléknout dres španělského mistra, ale i chladný vztah s trenérem Red Devils Josém Mourinhem.



Když United nastoupili k úvodnímu utkání nové sezony proti Leicesteru, Pogba je vedl k vítězství 2:1 s kapitánskou páskou na ruce. Pro jednoho z lídrů úřadujících mistrů světa z Francie to ale neměla být odměna, nýbrž snaha jej udržet na Old Trafford. Začíná to však vypadat, že ani to francouzského středopolaře nepřesvědčí.

Pětadvacetiletý hráč si přeje zamířit do Barcelony, které by se kreativec ve středu pole po odchodu Andrése Iniesty náramně hodil. A svým chováním to dává dostatečně najevo. „Jsou věci, které říct můžu. A pak věci, které říci nemohu, protože kdybych to udělal, dostanu pokutu,“ hlesl Pogba po výhře nad Leicesterem směrem k reportérům, kteří se ho na možnost přestupu a s ním spojené rozpory s koučem Mourinhem ptali.

„Hráč, který je vybrán do základní jedenáctky a je šťastný, se cítí mnohem spokojeněji, než když není šťastný. To je vše, co můžu říct,“ dodal záložník, který byl na konci minulé sezony, kdy jeho spory s Mourinhem začaly, několikrát odkázán jen na lavici náhradníků.

Události se daly do pohybu rychle. Nesmlouvavý portugalský kouč měl Francouzovi vzkázat, že pokud chce Manchester opět opustit, měl by místo výstupů do médií podat oficiální žádost o přestup.

Vyřeší si to mezi sebou, věří Berbatov

Pogbovi se nelíbilo mu především Mourinhovo zdůraznění slova „opět,“ čímž trenér připomněl jeho první odchod z Old Trafford do Juventusu Turín v roce 2012. Obratem tak opáčil, že od teď chce, aby Mourinho všechna formální jednání o hráčově situaci v klubu řešil s agentem Minem Raiolou, nikoli přímo s ním. Jenže právě Raiolu portugalský kouč z velké části viní za šíření spekulací o zájmu Barcelony o Pogbu, které prohloubily vzájemný spor.

Anglická média už začínají považovat za hotové, že hráč, který se do United vrátil před dvěma lety za 89,3 milionů liber (přes 2,5 miliardy korun), bude do zimy patřit Barceloně.

Bývalí hráči „rudých ďáblů“ ale klidní emoce. „Tyhle zprávy nezní dobře, ale věřím, že José a Paul si to mezi sebou vyřeší,“ řekl Dimitar Berbatov, který v útoku Manchesteru United dával góly mezi lety 2008 a 2012.

Bulharský snajpr našel pro Pogbu slova chvály. „Byl jsem spokojený s jeho výkonem proti Leicesteru, bylo to představení skutečně hodné kapitána,“ řekla 37letá ikona. „Na hřišti byl úplně všude, dobře přihrával, sebevědomě proměnil penaltu… Na první zápas to bylo velmi dobré, povzbuzující,“ pronesl pozitivně naladěný Berbatov, a dodal, že spekulacím nepřidává velkou váhu, protože mu záleží jen na tom, co se děje na hřišti.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud