23. srpna 2018 • 04:25

Řepka v Anglii mezi TOP tvrďáky: Divné, že dostal jen 19 červených karet

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krásné góly, přesné přihrávky, zákroky na čáře v poslední sekundě... jistě, tyhle aspekty fotbalu obdivujeme rádi. Britský list Daily Mail ale vzpomněl i na jiné koření nejpopulárnějšího týmového sportu. Skluzy, souboje, hádky s každým protihráčem (a klidně i spoluhráčem) v dosahu, prostě na hráče, kteří tvrdí muziku. Anglický deník vybíral top dvacítku tvrďáků narozených mimo britské ostrovy, opomněl tak brousky jako Roy Keane či Scott Brown. Dostalo se ale třeba na Tomáše Řepku.



Čelo žebříku okupuje nedotknutelná trojice. Na bronzové příčce Gennaro Gattuso, toho času boss AC Milán, který se nebojí svoje svěřence profackovat a vlastní spoluhráče bodat vidličkou. Stříbro má "řezník z Bilbaa" Andoni Goikoetxea, který málem zmrzačil Diega Maradonu. A pomyslné zlato si uzmul Hristo Stoičkov, bývalý bomber Barcelony, o kterém Johan Cruijff řekl, že byl "kojen zlým mlékem."

Pozice číslo 12, přímo mezi mistrem fotbalového kung-fu Ericem Cantonou a "barcelonskou bestií" Miguelem Angelem Nadalem, strýcem tenisové superstar Rafaela Nadala," patří jedinému českému zástupci. Tím není nikdo jiný než Tomáš Řepka.

"Když Gabriel Batistuta a Manuel Rui Costa v 90. letech zářili za Fiorentinu, tenhle chlapík za ně dělal špinavou práci," píše redaktor Daily Mailu Chris Cutmore. "Přes metr osmdesát vysoký chlap, skoro stejně tak široký, s holou hlavou a pohledem, kterým by dokázal prorazit vězeňskou zeď," popisuje bývalého kapitána Sparty.

Vzpomíná pak, jak Řepka během prvních tří zápasů za londýnský West Ham dostal dvě červené karty, a britským čtenářům přibližuje i jeho incident z české ligy, při němž ostrý stoper napadl televizního kameramana.

"Vzhledem k jeho povaze je překvapivé, že byl v kariéře vyloučen jen devatenáctkrát," dodává autor vtipně k číslu 12 svého seznamu. Pokud bychom podobný žebříček sestavovali jen v české lize, byl by Řepka asi těžko sesaditelnou jedničkou.

Tomáš Řepka při posledním zápasu v dresu West Hamu
Tomáš Řepka při posledním zápasu v dresu West Hamu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud