29. října 2018 • 15:22

Pogba baví penaltou: rozběh s 26 kroky byl pomalejší než Boltova stovka

Autor: pav, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Paul Pogba byl v neděli klíčovým mužem Manchesteru United. Gólem a asistencí na branku Anthonyho Martiala řídil výhru "rudých ďáblů" nad Evertonem 2:1. Spíš než o jeho výkonu se ale mluví o bizarním rozběhu na penaltu. Rozběh, či spíše rozchod francouzského záložníka čítal 26 kroků, pokutový kop pak navíc napálil do rukavic brankáře a skóroval až z dorážky.



Pogba se k penaltovému puntíku postavil ve 27. minutě po pádu Anthonyho Martiala. Toho sice trenér Evertonu Marco Silva obvinil ze simulování, rozhodčí John Moss ale zavelel jasně: Penalta! Francouzský záložník zvolil zvláštní rozeběh, před střelou udělal hned 26 malých krůčků, než konečně vystřelil. Kuriózní taktika nezabrala, Jordan Pickford v bráně Evertonu zasáhl, Pogbovi se ale podařilo skórovat alespoň z dorážky.

Reakce na zvláštní moment netrvaly fanouškům na internetu dlouho. Rychle se začalo šířit video, které ukazuje, že Pogbův rozběh na penaltu trval delší dobu, než za jakou dokázal fenomenální sprinter zaběhnout sto metrů.

"Měl jsem štěstí," přiznal záložník United. "Ale podstatná věc je, že z toho nakonec byl gól a vyhráli jsme, to je dobrá věc pro mě i pro tým. Hráli jsme pak dobře, měli jsme dost šancí."

"Vždycky se snažím gólmana rozhodit. Možná už vědí, jak penalty kopu. Asi bych měl natrénovat něco jiného, abych to změnil," uvedl bývalý nejdražší hráč světa.

Za Pogbu se po nedělním utkání postavil kouč José Mourinho, jenž má přitom se svou hvězdou údajně napjaté vztahy. "Líbí se mi na tom jeho touha, že to chtěl kopat. Nemám rád křehké hráče, kteří se bojí a penaltu odmítnou," řekl portugalský trenér United. "Může to vylepšit? Myslím, že ano. Brankáři nyní jeho rozběh znají, nehýbou se a čekají až do poslední sekundy. Takže by se z toho měl poučit. Ale pro mě je nejdůležitější, že to chce udělat znovu," dodal Mourinho.

Do spoluhráče si lehce rýpl zadák Luke Shaw, který na Twitter napsal, že během Pogbova rozběhu při penaltě by stihl restartovat svou kariéru a podepsat novou smlouvu.

Pro Pogbu není dlouhý váhavý rozběh připomínající slavný kop Simoneho Zazy nic nového. BBC spočítala, že už v Lize mistrů proti švýcarským Young Boys udělal 23 kroků, předtím proti Burnley osmnáct.

Pogbovy penalty

zápas počet kroků výsledek
Leicester 17 gól
Brighton 8 gól
Burnley 18 gól
Young Boys 23 gól
Everton 26 chycená, gól z dorážky

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud