8. ledna 2019 • 11:30

Klopp musel nasadit 16letého mladíka. Po vyřazení si stěžoval i na vítr

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V FA Cupu došlo k velkému překvapení. Liverpool, který vede anglickou Premier League, v pondělí padl na hřišti Wolverhamptonu (1:2) a se slavnou soutěží se rozloučil už ve třetím kole. Trenér Jürgen Klopp viděl příčiny porážky v množství změn, které musel udělat v základní sestavě. Stěžoval si také na klimatické podmínky.



Úvod nového roku zatím není z pohledu anglického Liverpoolu vůbec vydařený. Tým z Anfield Road letos nastoupil ke dvěma venkovním zápasům a zaznamenal dvě porážky. Ta první přišla minulý týden, kdy vedoucí celek Premier League podlehl Manchesteru City. V pondělí pak v rámci prestižního FA Cupu nestačil na Wolverhampton.

Ačkoliv se jednalo o velké překvapení, fanoušci se na svůj celek příliš zlobit nemůžou. Trenér Jürgen Klopp byl kvůli zdravotním komplikacím většiny svých svěřenců a náročnému programu nucen před utkáním udělat neuvěřitelných devět změn v základní sestavě. Pouze na lavičce náhradníků zůstali třeba Mo Salah či Sadio Mané.

Právě to podle německého stratéga rozhodlo o závěrečném výsledku. „Musel jsem provést změny. Po zápase s Manchesterem City několik hráčů onemocnělo, kvůli zimnímu období je začalo bolet v krku. Nebyla šance, abychom měli všechny k dispozici. Většina těch, co nehrála, měla více než jeden zdravotní problém,“ řekl Klopp na pozápasové tiskové konferenci.

Kvůli absenci tradičních opor tak dostali prostor třeba útočníci Daniel Sturridge a Divock Origi. Po dlouhé době se do startovní jedenáctky podíval také bek Alberto Moreno. A vůbec poprvé si za „A“ tým zahráli teenageři Curtis Jones, Rafael Camacho a Ki-Jana Hoever.

Základní sestava Liverpoolu čítala rovnou devět změn oproti poslednímu utkání
Základní sestava Liverpoolu čítala rovnou devět změn oproti poslednímu utkání

Poslední zmíněný hráč, jenž za deset dní oslaví sedmnáct let, se navíc stal nejmladším hráčem v historii Liverpoolu, který kdy nastoupil k utkání FA Cupu. Díky zranění stopera Dejana Lovrena si navíc připsal rovnou 84 odehraných minut.

„Nejsme tady pro vytváření nových světových rekordů za nejmladší tým. Je to ale hezké. Kluci s námi trénují, protože si myslíme, že jsou opravdu dobří,“ řekl Klopp s tím, že všichni mladíci můžou hrát mnohem lépe, než ukázali v pondělí.

51letý kouč viděl příčiny prohry i v klimatických podmínkách, které na Molineux Stadium panovaly. „Nepomáhal nám vítr. Všichni na hřišti měli problém s kontrolou míče, první dotyky byly složité. Ztratili jsme opravdu hodně míčů. Jedna taková ztráta vedla k protiútoku, z něhož jsme dostali gól,“ uzavřel.

Vrátit se na vítěznou vlnu dostane šanci Liverpool už v sobotu, kdy jej čeká třetí venkovní duel v řadě. Síly si tentokrát poměří s Brightonem, jemuž patří v Premier League třináctá příčka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud