19. ledna 2019 • 21:08

Crystal Palace pomáhá bezdomovcům. Potřební mohou spát na stadionu

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělým gestem se prezentoval klub Crystal Palace. Vedení anglického celku se rozhodlo podat pomocnou ruku bezdomovcům, kterým nabídlo ubytování přímo na malebném stadionu Selhurst Palace. Ti jsou za jejich velkorysost nesmírně vděční.



Na stánek Selhurst Park v londýnském South Norwoodu chodí pravidelně více než 24 tisíc fanoušků, kteří si užívají zápasy Premier League. Nově je tento stadion, na němž vždy panuje skvělá atmosféra, využíván také jako místo pro přespání. Jelikož v současné době v Anglii panují velké mrazy, rozhodli se představitelé Crystal Palace využít volných prostorů a nabídnout je lidem bez domova.

Vedení momentálně čtrnáctého týmu anglické nejvyšší soutěže, který v sobotu odehrál výborný zápas na půdě vedoucího Liverpoolu, kde nakonec padl 3:4, se spojilo s městskou londýnskou radou a vyklidilo jednu z místností, do níž nastěhovalo deset lůžek.

„Jsme nadšení, že jsme mohli začít spolupracovat s městskou radou a jejich partnery, abychom zajistili, že bezdomovci najdou v těchto tuhých mrazech přístřešek,“ řekl Phil Alexander, výkonný ředitel Crystal Palace.

Lidé v nouzi, kteří nabízených služeb využijí, tak budou moct v klidu přečkat chladné noci. A nejen to. Kromě možnosti přespání se mohou na stadionu také navečeřet a provést základní hygienu. Ráno zase dostanou čerstvou snídani.

„Klub chce být pro komunitu prospěšný. Jsme šťastní, že jsme mohli alespoň trochu pomoci těm, kteří to nejvíce potřebují,“ dodal Phil Alexander, jenž v pátek přivítal osm "návštěvníků".

Není to poprvé, co se Crystal Palace angažoval v dobročinnosti. V minulosti podpořili obránce Mamodou Sahko s forvardem Christianem Bentekem místní charitu Crisis, jež poskytuje lidem bez domova stálou péči.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud