26. března 2019 • 13:55

Šance pro Kalase? Chelsea hrozí: Stáhneme si hráče z hostování

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Chelsea se 11. dubna bude při slyšení před odvolací komisí FIFA bránit proti ročnímu zákazu přestupů, který dostala za porušení pravidel o uzavírání smluv s mladými hráči. Pokud zůstane trest v platnosti, podle obránce Andrease Christensena by se klub snažil přes léto udržet všechny kmenové hráče. Znamenalo by to, že v Chelsea by zůstal i český reprezentant Tomáš Kalas, který nyní hostuje v druholigovém Bristolu.



Pětadvacetiletý odchovanec Olomouce patří Chelsea už od roku 2010, ale dosud za ni v Premier League nastoupil jen ke dvěma zápasům. Většinu času strávil na hostování v jiných týmech. Přesto před dvěma lety podepsal s londýnským celkem smlouvu až do roku 2021.

Na odchod vedle dvaadvacetiletého Christiansena, kolem kterého v minulosti kroužily Bayern Mnichov a Barcelona, bude možná muset zapomenout také Eden Hazard, jenž v minulém roce přiznal, že je jeho snem hrát za Real Madrid. Po návratu Zinédina Zidana na lavičku "Bílého baletu" zesílily spekulace o příchodu osmadvacetiletého Belgičana do Madridu.

Chelsea sice jakékoliv provinění odmítla, přesto byla v únoru potrestána za podepsání smluv s 29 zahraničními fotbalisty, kterým ještě nebylo 18 let. Klub proto nemůže posilovat před příští sezonou, ani za rok v zimě a musí zaplatit pokutu 600.000 švýcarských franků (asi 13,5 milionu korun).

Nešťastník Tomáš Kalas po vlastním gólu
Nešťastník Tomáš Kalas po vlastním gólu

Pravidla FIFA přestupy mladistvých umožňují v jasně definovaných případech. Federace mimo jiné posuzuje, jestli se hráčovi rodiče do země stěhují jen kvůli fotbalu, nebo žijí blíž k jiné zemi. Výjimku mají mladí fotbalisté v Evropě, kterým je povoleno měnit kluby v případě, že mají zajištěno studium a bydlení.

Chelsea chtěla docílit odložení trestu, dokud nebude posouzeno její odvolání. FIFA v minulosti podobnou výjimku udělila například Barceloně, která tak navzdory zákazu v roce 2014 mohla přivést Luise Suáreze, Ivana Rakitiče, Thomase Vermaelena nebo Marca-Andrého ter Stegena. O rok později CAS odvolání katalánského celku zamítl.

Chelsea může usilovat o odložení trestu u sportovní arbitráže CAS. Klub tak ale dosud neučinil. Kromě slyšení čeká Chelsea 11. dubna i úvodní zápas čtvrtfinále Evropské ligy proti Slavii.

OVERTIME s Kalasem: Proč stále patřím Chelsea? Byznys i šance jít za lepším
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud