26. dubna 2019 • 12:30

Pogba přidělal vrásky šéfům United, smlouva padla. Co De Gea a Lukaku?

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho spor s José Mourinhem plnil sportovní zpravodajství několik měsíců. Když se zdálo, že s příchodem Oleho Gunnara Solskjaera se vody uklidnily a francouzský záložník Paul Pogba nebude mít mnoho důvodů opouštět Old Trafford, přišla přece jen rána pro fanoušky United. Pogbův agent Mino Raiola zrušil schůzku s klubovými šéfy, na které měl vyjednat novou smlouvu pro svého svěřence. Pogba chce pryč. A nejspíš nebude sám.



Manchesterský velkoklub má k ideální sezoně daleko, v lize je až šestý a pře se s Arsenalem a Chelsea o proklouznutí do elitní čtyřky zaručující kvalifikaci Ligy mistrů. Fanoušky mohou těšit alespoň výkony Paula Pogby, který se dostal i do nejlepšího týmu sezony podle Asociace profesionálních fotbalistů.

Možná se ale nebudou radovat dlouho. Zdroje deníků The Sun a Daily Mail se shodují na tom, že hráčův agent Mino Raiola zrušil schůzku s užším vedením United, na níž měla být dohodnuta nová vylepšená smlouva pro 26letého mistra světa. Zkušený vyjednavač, který zastupuje i Marca Verattiho, Maria Balotelliho či Gianluigiho Donnarummu, má teď za úkol zajisti Pogbovi další velký přestup.

Současný kontrakt kreativního záložníka běží ještě dva roky, "rudí ďáblové" tedy v tomhle ohledu nejsou pod velkým tlakem jej prodat. Podle zdrojů Daily Mailu ale trenérský štáb v čele se Solskjaerem nezvládá držet na uzdě ego extravagantního Francouze, který už měl informovat spoluhráče, že se v létě chystá odejít.

Brankář Manchesteru United David de Gea lituje inkasovaného gólu
Brankář Manchesteru United David de Gea lituje inkasovaného gólu

Pogba mezi dvě angažmá v United vměstnal čtyři úspěšné sezony v Juventusu Turín, kam by se mohl vrátit. Dlouhodobě o něj stojí také Real Madrid, který se v létě bude snažit získat i další hvězdu Premier League, Edena Hazarda z Chelsea. "Návrat do Turína je jeho prioritou. Zinédine Zidane a Florentino Pérez jsou ale připraveni za něj nabídnout Garetha Balea," píše web Tuttomercato o možnosti výměny za nespokojenou hvězdu Realu.

Odejdou další opory?

Otazník visí i nad budoucností brankářské jedničky "rudých ďáblů." David de Gea se svezl se špatnou formou celého týmu, pouští i levné góly ze situací, které by ještě v minulé sezoně řešil suverénním zákrokem. Španělský gólman, který po prohraném derby se City (0:2) skončil v slzách, má smlouvu do příštího léta a United jsou připraveni mu nabídnout novou. Vzhledem k jeho výkonům v poslední době se ale nebudou bránit ani dostatečně dobré nabídce zvenčí. Ta by podle Daily Mailu měla přijít z PSG.

Třetí osobou, která má zaječí úmysly, má být Romelu Lukaku. Belgický útočník se prořekl v pořadu Lords of Football na stanici Sky Italia. "Je mým snem zahrát si v Serii A. Doufám, že si tam dřív nebo později zahrajuju, i když teď se soustředím na United," prohlásil.

Lukaku nastřílel v této sezoně patnáct branek, v posledních sedmi kláních ale vyšel naprázdno. Jeho agent Federico Pastorello před nedávnem prohlásil, že v létě bude s Lukakem řešit jeho budoucnost, ačkoli belgický obr má smlouvu ještě na tři roky.

SESTŘIH: Barcelona - Manchester United 3:0. Skvělý Messi potvrdil postup, De Gea chyboval
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud