7. července 2019 • 17:45

Klopp odejde po 7 letech?! Liverpool řeší, jak změnit trenérovu zásadu

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Liverpoolu mohou být v klidu. Také v příští sezoně bude posledního vítěze Ligy mistrů a vicemistra Anglie trénovat Jürgen Klopp. Na Anfield Road by přesto rádi získali jistotu, že je německý kouč neopustí ani po roce 2022, kdy mu vyprší současný kontrakt. To však zatím není jisté.



Povedená sezona vyšperkovaná kromě triumfu v Champions League i druhým místem v Premier League a dechberoucími dostihy s Manchesterem City si zaslouží ocenění.

Majitelé Liverpoolu už mají pro Kloppa nachystanou novou smlouvu, která by byla opět šestiletá – a platila by tedy do roku 2024. Nechybí v ní pochopitelně zvýšení ročního platu ze současných 7 milionů liber (198 milionů korun) na 10 milionů liber (283 milionů korun). To by mělo současně odlákat další velkokluby, které by zkoušeli německého kouče přetáhnout.

Na první pohled vypadá všechno jednoduše. Jenže Klopp s podpisem váhá. Jak informují britská média, v Liverpoolu to zvyšuje nervozitu.

„Klopp upřednostňuje zdraví před penězi a proto tolik vyčkává,“ informuje The Sun. Co to znamená? Kouč se obává syndromu vyhoření, který pocítil ve svých předchozích angažmá. Mohuč i Dortmund proto opustil vždy po sedmi letech. V Liverpoolu by k tomuto limitu dokráčel v roce 2022. Tedy přesně v době, kdy by mu vypršel stávající kontrakt.

Změní Klopp názor, poruší svoji zásadu a upíše se Liverpoolu na delší hvězdu? Na odpověď je potřeba si počkat. Jisté je, že neexistují žádné signály, že by uvažoval o předčasném odchodu z Liverpoolu. Když se ho na to novináři ptali ve chvíli, kdy byly volné trenérské posty v Juventusu Turín a Realu Madrid, Klopp jim výmluvně odvětil: „To jsou blbosti!“

Vše o Liverpoolu čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud