11. srpna 2019 • 13:43

Přestupy TOP 6 Premier League: Kejkle Arsenalu, rekordy, talenti i přeběhlíci

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Nejvýraznější přestupy před startem anglické Premier LeagueNejvýraznější přestupy před startem anglické Premier LeagueFOTO: Koláž iSport.cz

    Nová sezona Premier League je tu a s ní nové hvězdy. Trochu netradičně se nejvíce rozšoupl Arsenal, který překonal svůj přestupový rekord, do historických zápisů sáhl i rival Tottenham či šampioni z Manchesteru City. I kvůli zákazu transferů zůstala tichá Chelsea. Podívejte se, jak TOP 6 týmu Premier League naložilo s letním přestupovým oknem.

  • Manchester City

    Rekordní posila Manchesteru City, RodriFoto Reuters

    Úřadující šampioni mají tým, který jim kdekdo může závidět, přesto se rozhodli rozbít prasátko. Za stárnoucího Fernandinha si na post defenzivního záložníka vybrali Rodriho z Atlétika Madrid. 23letý reprezentant Španělska se stal nejdražší posilou v historii City, kteří za něj zaplatili 63 milionů liber (1,78 miliardy korun).

    Guardiolův celek také upgradoval na straně obrany. Po jediné sezoně v Juventusu přetáhl na svou stranu portugalského ofenzivně laděného pravého beka Joaa Cancela. Do Turína se za něj stěhovaly nejen peníze, ale i hráčská náhrada v podobě Brazilce Danila.

  • Liverpool

    Gólman Adrián je jednou z mála nových tváří LiverpooluFoto Premierleague.com

    Vítězové Ligy mistrů se zbavili několika přebytečných hráčů a kádr víceméně vůbec neposilovali. Nejznámějším jménem mezi novými hráči je Adrián, zkušený španělský gólman, který přišel jako volný hráč z West Hamu krýt záda Alissonovi poté, co předchozí dvojka Simon Mignolet zamířila do Belgie.

    Zkušeného brankáře doplnili dva mladíci - Sepp van den Berg, nizozemský stoper ze Zwolle, a šestnáctiletý talent Harvey Elliot, který dal Liverpoolu přednost před domovským Fulhamem.

  • Chelsea

    Christian Pulisic už válí za ChelseaFoto Reuters

    Přijít o nejlepšího hráče ve chvíli, kdy máte zakázané přestupy? Tak přesně tahle nepříjemná situace potkala Chelsea, které odešel tahoun Eden Hazard do Realu Madrid. Blues za něj už dříve našli náhradu, Christian Pulisic z Dortmundu jí oficiálně patřil už v lednu, tedy před začátkem zákazu.

    Chelsea přišla o dva zkušené stopery, Gary Cahill odešel jako volný hráč do Crystal Palace a David Luiz si v poslední den přestupového období vymínil transfer do Arsenalu. Pro Blues tak bude hlavním úkolem postavit konkurenceschopnou obranu z vlastních zdrojů.

  • Tottenham

    Tanguy Ndombele, nová posila TottenhamuFoto Twitter.com

    Jistě, jeden velký příchod se nepovedl, Paulovi Dybalovi z Juventusu se na sever Londýna nechtělo. Tottenham ale přesto přivedl tři vynikající hráče. Za rekordních 65 milionů liber (1,8 miliardy korun) přišel z Lyonu Tanguy Ndombele, jeden z nejžádanějších záložníků top lig. Středovou řadu doplní i Argentinec Giovani Lo Celso, který přišel na hostování z Realu Betis, s opcí ve výši 55 milionů liber (1,5 miliardy korun).

    Zajímavou novou osobností bude mládežnický reprezentant Ryan Sessegnon. 19letý mladík hraje už od 16 za Fulham a může nastoupit kdekoli na levé straně, od beka až po křídlo. Spurs za něj druholigovému týmu poslali 25 milionů liber (695 milionů korun).

  • Arsenal

    Nicolas Pépé je rekordní posilou ArsenaluFoto Arsenal.com

    Že nejlepší přestupové období zažil Arsenal, který na začátku vyhlásil, že má sotva 45 milion liber na utrácení? Je to klidně možné. Kanonýři totiž nakonec utratili o dost víc, za zmínku stojí především 72 ilionů liber (2 miliardy korun) za hvězdu Lille Nicolase Pépého. Obrannou řadu mají vyztužit levý bek Kieran Tierney ze Celtiku a David Luiz, který přišel z Chelsea, aby nahradil odejduvšího kapitána Laurenta Koscielnyho.

    Klíčový bude i hráč získaný na hostování. Od Daniho Ceballose si mnozí slibují nástupce šikuly Santiho Cazorly a náhradu za Aarona Ramseyho, který odešel jako volný hráč do Juventusu.

  • Manchester United

    Harry Maguire se stane nejdražším obráncem světaFoto Reuters

    United přišli o útočníka Lukakua (Inter), kapitána Valenciu (LDU Quito) i záložníka Herreru (PSG), budovali ale odzadu. Za pravého beka Aarona Wan Bissaku z Crystal Palace dali 50 milionů liber (1,4 miliardy korun), ze stopera Leicesteru Harryho Maguirea udělali za 80 milionů liber (2,27 miliard korun) nejdražšího zadáka historie. 

    Posilou pro budoucnost by měl být i Daniel James, jednadvacetiletý odchovanec Swansea. Mladý křídelník sice přišel ze druhé ligy, brzy by ale měl vyběhnout na trávníky Premier League.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud