21. srpna 2019 • 16:17

Kouče štvou nová pravidla v Premier League: Nesmysl, doufám v Brexit!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premier League má za sebou teprve dvě kola nové sezony a už se potýká s první kontroverzí. Nové regule úřadují, změněné pravidlo o ruce připravilo Manchester City o vítězný gól v sobotním šlágru s Tottenhamem (2:2). A některým lidem, jako je například zkušený kouč Ian Holloway, takové novoty nevoní. „Nikdo nám nesmí diktovat, jak máme hrát naši hru,“ nechal se slyšet v pořadu The Debate na Sky Sports, a volal po urychleném Brexitu.



Každý gól, který bude vstřelen po zahrání rukou, i kdyby bylo nezaviněné, bude odvolán. To stojí v nových regulích, podle kterých se Premier League řídí od této sezony. Přesně podle návodu postupoval sudí Michael Oliver, když po konzultaci s VAR neuznal trefu Gabriela Jesuse v nastavení sobotního klání mezi Manchesterem City a Tottenhamem. Brazilský útočník slavil trefu, kterou by zařídil výhru na 3:2, míč se k němu ale dokutálel poté, co jej zadák Aymeric Laporte v souboji s bránícím hráčem zasáhl paží. Oliver rozhodl jasně: Ruka, žádný gól, body si ligový šampion a finalista Ligy mistrů rozdělí.

Ze ztracené výhry se nevztekali jen fanoušci Manchesteru City. V pořadu The Debate na stanici Sky Sports se do nových pravidel opřel zkušený trenér Ian Holloway, který naposledy loni vedl Queen’s Park Rangers. „To pravidlo mi nedává smysl. Jak můžete posoudit, že rukou nehráli oba?“ kroutil hlavou 56letý expert nad záběrem, podle kterého se balon otřel o horní končetinu nejen stopera City Laporteho, ale i bránícího Olivera Skippa.

Po ruce Aymerica Laporteho nebyla uznána branka Gabriela JesuseFoto repro Twitter.com

„Prací rozhodčích není několikrát posuzovat hru a měnit rozhodnutí, ale být jasní a pochopitelní. Nemyslím si, že tahle nová pravidla vymýšlejí naši chlapci, někdo nám to nařizuje a měl bys tím přestat,“ nechal se slyšet Holloway. A zabrousil i do politiky. „Doufám, že dopadne Brexit. Lidi pro něj volili, musí se to zařídit. Nikdo nám nesmí diktovat, jak máme hrát naši hru,“ zavelel k odchodu z Evropy.

Nová pravidla do Premier League nepřišla z Bruselu, zařídila je organizace IFAB složená fotbalových asociací Anglie, Skotska, Walesu a Severního Irska a zástupců FIFA. Na to už ale zkušený kouč jaksi zapomněl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud