23. srpna 2019 • 19:05

Burnley Vydru nepustí, Besiktas i další mají smůlu: Věřím, budu dál makat

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zájem o něj je po celé Evropě, ale Matěj Vydra zatím nikam nepřestupuje, i když v nové sezoně nedostal ani jednu šanci. Burnley odmítlo nabídky z Anglie, Turecka i Ruska a českého útočníka si drží. „Budu dál makat, abych přesvědčil trenéra, že do sestavy patřím,“ slibuje jediný Čech v Premier  League



Před dvěma lety byl nejlepším střelcem druhé anglické ligy a do Burnley přicházel s pověstí kanonýra. Podle toho vypadala i smlouvy na tři roky, jenže v v loňském ročníku nastoupil Matěj Vydra jen do 13 zápasů a letos nedostal ani čuchnout.

Šanci na reprezentanta zavětřily další kluby. Hned čtyři byly z Anglie, z Turecka se ozval Besiktas Istanbul a z Ruska jako poslední Dynamo Moskva. Reakce Burnley? Vydra nikam nepůjde!

„Že mě vedení nepustilo, vůbec neřeším. Pro mě se nic nemění, musím dál tvrdě pracovat, abych přesvědčil trenéra, že do sestavy patřím,“ tvrdí odhodlaně Matěj Vydra na stránkách agentury, která ho zastupuje.

Trenér Sean Dyche staví dva útočníky, zatím ale preferuje dvojici Ashley Barnes, Chris Wood a nerad mění sestavu. Navíc rychlý Čech do jeho pojetí fotbalu plného soubojů příliš nezapadá. Přesto má v Lancashiru zůstat.

„Pro mě se nic nemění. Dál budu makat, abych přesvědčil trenéra, že do sestavy patřím. On semnou mluví, v tréninku mě povzbuzuje a já udělám všechno, abych si Premier League ještě zahrál. Jsem pozitivní, po tréninku si přidávám a dál věřím,“ prozrazuje.

The Clarets zatím v Premier League odehráli dva zápasy. Jasně porazili Southamtpon a těsně prohráli na Arsenalu. Vydra zatím nedostal ani minutu na hřišti. Vysněnou soutěž sleduje z tribuny a zřejmě to jinak nebude ani v neděli ve Wolverhamptonu.

„V klubu má platnou smlouvu, takže rozhodnutí je vždy na jeho vedení. Matějovým hlavním snem bylo hrát Premier League. Proto do Burnley přicházel. Věřím, že dostane šanci, kousne se a trenérovi ukáže, že do sestavy patří. Nyní je to jen na něm. Myslím si, že hlavu má nastavenou tak, že ještě o místo zabojuje,“ říká manažer Ondrej Chovanec.

Bojovat bude muset minimálně do dalšího přestupového okna. Pokud se nezlepší jeho pozice v týmu, jde jen těžko čekat, že ho Jaroslav Šilhavý v úterý povolá na zářijové zápasy v Kosovu a Černé Hoře. V říjnu ale národní tým čekají dva „ostrovní souboje“ s Anglií a Severním Irskem. A tam by se Vydra mohl hodit.

Burnley FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud